Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ansar Allah: Η διεθνής σιωπή στην Υεμένη για τις μαζικές δολοφονίες συνεχίζεται!





Ένας πόλεμος-γενοκτονία που εσύ δε χρειάζεται να γνωρίζεις!

Ο ηγέτης του κινήματος Ansar Allah της Υεμένης, Sayyed Abdul-Malik Al-Houthi, δήλωσε ότι η απόφαση της επίθεσης στην Υεμένη έγινε από τις ΗΠΑ και διευκρίνισε ποιος την εποπτεύει και την ενορχηστρώνει.

Σε μια ομιλία του αναφερόμενος στην Επίθεση και την Πολιορκία στην Υεμένη, ο Αλ-Χούτι ανέφερε ότι η επίθεση κατά της Υεμένης διεξάγεται από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χωρίς καμία ενέργεια από την πλευρά της Υεμένης που θα μπορούσε να τη δικαιολογήσει .

Κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το «Ισραήλ» ότι εποπτεύουν και ενορχηστρώνουν την επίθεση στην Υεμένη.

Ο Αλ Χούθι επεσήμανε επίσης ότι άλλα μέλη του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία είναι απλοί μισθοφόροι που πληρώνονται για να εμπλακούν στην επίθεση, τονίζοντας ότι η βρετανική συνεισφορά της επίθεσης στην Υεμένη είναι σαφής.

Όσον αφορά τον ρόλο του Ισραήλ στην Υεμένη, ο Αλ Χούθι είπε ότι ο ρόλος και τα δακτυλικά αποτυπώματα του Ισραήλ και της Βρετανίας στην ενορχήστρωση της επίθεσης είναι ξεκάθαρα.

Τόνισε επίσης τη σημασία της Εθνικής Ημέρας Ανθεκτικότητας για να υπενθυμίσει στους Υεμένιτες τις ευθύνες και τα καθήκοντά τους, προσθέτοντας ότι η εγκληματικότητα ήταν ένα εξέχον χαρακτηριστικό αυτής της επιθετικότητας από τις πρώτες της επιδρομές.

Ο Αλ Χούθι είπε ότι μόνο λίγες ομάδες του Άξονα της Αντίστασης και οι ελεύθεροι άνθρωποι του έθνους επέδειξαν μια ανθρωπιστική και ηθική στάση αλληλεγγύης εν μέσω της διεθνούς σιωπής από την αρχή της επίθεσης στην Υεμένη.


Συνέχισε λέγοντας ότι η διεθνής σιωπή σχετικά με τις μαζικές δολοφονίες πολιτών της Υεμένης σε κατοικημένες γειτονιές συνεχίζεται, και ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να ευλογούν αυτές τις απάνθρωπες σφαγές.
Λεηλάτησαν πετρέλαιο αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Στην ομιλία του, ο Al-Houthi εξήγησε ότι σε όλη τη διάρκεια της σαουδαραβικής επίθεσης στην Υεμένη, οι δυνάμεις του συνασπισμού διέπραξαν τρομερά εγκλήματα, στοχεύοντας όλα τα απαραίτητα για τη ζωή στην Υεμένη και καταστρέφοντας τις υποδομές της χώρας.

Σύμφωνα με τον ηγέτη της Υεμένης, ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ήθελε να αναγκάσει τον λαό της Υεμένης σε καταστροφή, υποδεικνύοντας ότι ακόμη και αρχαιολογικοί χώροι στην Υεμένη ήταν επίσης στόχοι της επίθεσης.

Ο Αλ Χούθι τόνισε ότι η επιθετικότητα ήθελε από την πρώτη μέρα να ελέγξει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και να τις στερήσει από τον λαό της Υεμένης, αποκαλύπτοντας ότι η επίθεση έκλεψε πετρέλαιο αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ηγέτης της Ανσάρ Αλλάχ είπε ότι η αξία του κλεμμένου φυσικού αερίου από τη Μαρίμπ ανήλθε σε 351 δισεκατομμύρια ριάλ, προσθέτοντας ότι ο λαός της Υεμένης έχασε 27 τρισεκατομμύρια ριάλια ως αποτέλεσμα της λεηλασίας του πλούτου του από τον συνασπισμό.


Σημείωσε ότι όλος ο λαός της Υεμένης, ακόμη και αυτός στις κατεχόμενες κυβερνήσεις, στερείται τον εθνικό πλούτο, εξηγώντας ότι η μετακίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της Υεμένης από τη Σαναά έχει στόχο να διαταράξει την πληρωμή των μισθών, να αυξήσει τις τιμές και να βλάψει το εθνικό νόμισμα.

Ο Αλ Χούθι έθιξε επίσης τις εκδηλώσεις λαϊκής σταθερότητας και τόνισε ότι η αγροτική δραστηριότητα συνεχίστηκε παρά το γεγονός ότι στοχοποιήθηκε και βομβαρδίστηκε. Γίνεται σαφές, σύμφωνα με τον κορυφαίο αξιωματούχο της Υεμένης, ότι ο συνασπισμός επιθετικότητας δεν κατάφερε να σταματήσει την αγροτική παραγωγή και την εμπορική δραστηριότητα παρά όλες τις εχθρικές του προσπάθειες.

Ο Αλ-Χούτι είπε ότι παρά την καταστροφή χιλιάδων σπιτιών από την επίθεση υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, η διαδικασία κατασκευής βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: almayadeen.net

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου