Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ο Δήμος Πωγωνίου γιορτάζει με τη Σοφία Σωπίκη-Γραμμόζη την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου




Με δράσεις σε όλα τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της περιοχής και προσκεκλημένη την αγαπημένη συγγραφέα παιδικών βιβλίων και εκπαιδευτικό κ. Σοφία Γραμμόζη – Σωπίκη τιμά ο Δήμος Πωγωνίου την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου.

Η κ. Σωπίκη επισκέφθηκε το πρωί τα Δημοτικά Σχολεία Καλπακίου και Παρακαλάμου, μίλησε στα παιδιά για την αξία του βιβλίου και μεταφέροντας το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου «Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς κάθε μέρα» τους έδειξε τον απέραντο και ξεχωριστό κόσμο που μπορεί να σου ανοίξουν οι σελίδες ενός βιβλίου.

Παράλληλα συζήτησε με τους μαθητές για το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Μαμά, χάρισέ μου λίγο ουρανό», ένα έργο ύμνο για την αξία της φιλίας, της αγάπης, της προσφοράς, της ειρήνης αλλά και της υγείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πωγωνίου έχει μοιράσει στους μαθητές το συγκεκριμένο βιβλίο αλλά και προηγούμενα έργα της κ. Σωπίκη στηρίζοντας έμπρακτα την παιδική λογοτεχνία.

Την κ. Σωπίκη καλωσόρισαν στο Καλπάκι ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Μίλτος Μάστορας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αναστάσιος Γιούνης ο οποίος τη συνεχάρη για το λογοτεχνικό της έργο και επεσήμανε ότι τα μηνύματα που περνάει μέσα από τις σελίδες των βιβλίων της είναι το κύριο χαρακτηριστικό της γνώρισμα. «Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Μαμά, χάρισέ μου λίγο ουρανό» με την εντυπωσιακή εικονογράφηση, η Σοφία Σωπίκη καταπιάνεται με την προσφυγιά αλλά και τη δωρεά οργάνων καταφέρνοντας να μας κάνει να σκεφτούμε τη δική μας προσφορά και συνεισφορά.

Με πολύ απλά λόγια μας παρουσιάζει δύο τόσο σύνθετα θέματα κάνοντάς μας να προβληματιστούμε και να ανοίξουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας και δράσης.

Μία πράξη αγάπης που ενώνει πατρίδες και χαρίζει ζωή, μία πράξη αγάπης που μας κάνει να αισθανθούμε τόσο «μικροί» μπροστά στο μεγαλείο της ψυχής των ηρώων» τόνισε ο κ. Γιούνης.

Τις επόμενες ημέρες η κ. Σωπίκη θα επισκεφθεί και τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Πωγωνίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου