Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Τρομερές αποκαλύψεις για τις αμερικανικές εκλογές: Σε τι κόσμο ζούμε;


Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Ως βόμβα μεγατόνων έπεσε η είδηση στο διεθνές προσκήνιο, σχετικά με την απόκρυψη επικίνδυνων και, κυρίως, ανεπίτρεπτων για την προσωπικότητα του πλανητάρχη κ. Μπάϊντεν, συμβάντων, που έλαβαν χώρα κατά την περίοδο πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Εν ολίγοις, οι πληροφορίες αυτές, όπως είδαν το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα
«Post» (και με καθυστέρηση 17 μηνών και στην εφημερίδα New York Times) αποκαλύπτουν ότι ο κ. Μπάϊντεν, συμμετείχε στη σύσταση μεγάλης επιχείρησης, που απέβλεπε στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, και την οποίαν διηύθυναν ο γιός και ο αδελφός του. Οι αποδείξεις αυτών των ενεργειών, που έχουν τη μορφή μηνυμάτων του τότε υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, βρέθηκαν στον φορητό υπολογιστή του γιού του κ. Μπάϊντεν, κ. Χάντερ Μπάϊντεν, καθώς και σε δικό του επιχειρησιακό χώρο.

Η σχετική έρευνα για την αυθεντικότητα των στοιχείων αυτών χρειάστηκε 17 ολόκληρους μήνες, προφανώς διότι πρώτον επρόκειτο για τρομακτικών συνεπειών αποδείξεις, αλλά και δεύτερον, διότι όσοι ήταν, επί τέσσερα χρόνια εναντίον του κ. Τραμπ, και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τον εξοντώσουν, έκαναν πιθανότατα ότι ήταν δυνατόν για να τα συγκαλύψουν. Ίσως, ακόμη πιο φοβερό είναι το γεγονός, ότι σύμφωνα με σχετική έρευνα, το 8% των Αμερικανών δήλωσαν ότι, αν γνώριζαν την ύπαρξη αυτής της επιχείρησης επιρροής του εκλογικού αποτελέσματος, ουδέποτε θα είχαν ψηφίσει τον κ. Μπάϊντεν. Που σημαίνει, ότι θα είχε επανεκλεγεί ο κ. Τραμπ.

Παρά την απαράδεκτη εισβολή στο Λευκό Οίκο, οπαδών του κ. Τραμπ μετεκλογικά, αποδεικνύεται ωστόσο ότι ο πρώην πλανητάρχης είχε κάποιο δίκαιο, σχετικά με τις διαμαρτυρίες του, για τον μη άψογο τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

Ο κόσμος μένει, κυριολεκτικά, άναυδος με την, όντως, απροσδόκητη αυτή είδηση, που αποδεικνύει παράνομους τρόπους παρέμβασης του αποτελέσματος, στις δημοκρατικές εκλογές της κυρίαρχης στον πλανήτη Αμερικής. Της χώρας, η οποία επιπλέον κόπτεται για τη Δημοκρατία, διαχωρίζει και καταδικάζει με τρόπους προσβλητικούς τα κράτη, που κατά την κρίση της δεν είναι αρκούντως δημοκρατικά και που δικαιολόγησε, στο παρελθόν, σειρά καταστρεπτικών πολέμων, εναντίον κρατών-εγκληματιών, σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό τους από τον τότε πλανητάρχη Bush, προκειμένου να τα μεταβάλλει σε δημοκρατικά.

Παρότι, η είδηση δεν φαίνεται να έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις των θεσμών στις ΗΠΑ, και από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον τρόπο που ο κ. Τραμπ την πληροφορήθηκε, η πρώτη πιθανή συνέπεια που λογικά αναμένεται, είναι η επανεκλογή του κ. Τραμπ, στις προσεχείς εκλογές. Μια τέτοια εξέλιξη, σε παγκόσμια κλίμακα, θα επιταχύνει και θα εδραιώσει τη διαδικασία από-παγκοσμιοποίησης, που ήταν εξάλλου ο κύριος λόγος των κάθε μορφής επιθέσεων εναντίον του κ. Τραμπ. Επειδή, δηλαδή, ήταν δηλωμένος εναντίον της παγκοσμιοποίησης, και βέβαια υπέρ του έθνους- κράτους.

Αλλά, πέρα από αυτήν την πιθανότητα, το συμβάν στις ΗΠΑ θα ενθαρρύνει, προφανώς, και θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, ανάλογων μεθοδεύσεων μετάλλαξης της λαϊκής βούλησης, και σε χώρες λιγότερο επιφανείς από την Αμερική. Και τέλος, η είδηση αυτή, προκαλεί κυριολεκτική απελπισία, για το βάθος της παρακμής της επικεφαλής της Δύσης, Αμερικής, αλλά και εμμέσως δικαιολογεί το σκάνδαλο της δημοσκόπησης, στη χώρα μας, το 2015. Αν οι ΗΠΑ, η πρώτη τη τάξει δυτική χώρα, επιτρέπει στους κόλπους της, αυτής της μορφής παρεκτροπές από τη Δημοκρατία, είναι ποτέ δυνατόν να μας πειράξουν τα συμβαίνοντα στην Ελλαδίτσα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου