Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Η Ρωσία καταγγέλει ότι οι ΗΠΑ δοκιμάζουν πειραματικά ναρκωτικά σε Ουκρανούς στρατιώτες





Αν και η Ουκρανία δεν ήταν το πρώτο έθνος που χρησιμοποιήθηκε για φαρμακευτικές μελέτες που υποστηρίζονται από τον στρατό των ΗΠΑ, είναι σίγουρα το πιο σημαντικό στο τρέχον γεωπολιτικό σενάριο. Έγγραφα σχετικά με τις δραστηριότητες τέτοιων εργαστηρίων έχουν δημοσιοποιηθεί από τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ δοκίμασαν πειραματικά φάρμακα σε Ουκρανούς στρατιώτες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, ο διοικητής των Ρωσικών Δυνάμεων Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Προστασίας, Αντιστράτηγος Igor Kirillov, είπε ότι οι ΗΠΑ δοκίμαζαν πειραματικά ναρκωτικά σε «εθελοντές» από τα κλιμάκια των ουκρανικών στρατευμάτων.

«Συνεχίζουμε να δημοσιεύουμε πληροφορίες σχετικά με την έρευνα και τη συνεργασία ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού. Θα ήθελα να σημειώσω ότι τέτοιες εργασίες απαγορεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και εκτελούνται από τον στρατό εκτός της χώρας», δήλωσε ο Kirillov.

«Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 20 Ουκρανοί στρατιώτες πέθαναν μόνο κατά τη διάρκεια των πειραμάτων στο εργαστήριο του Χάρκοβο και άλλοι 200 ​​νοσηλεύτηκαν», πρόσθεσε ο Kirillov, ενώ ισχυρίστηκε ότι «περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι» συμμετείχαν στις δοκιμές στο Ουκρανία.

Ο Kirillov υπέβαλε ένα έγγραφο που φέρεται ότι δόθηκε στο υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας από έναν Ουκρανό στρατιωτικό ακόλουθο στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο του 2021. Το σημείωμα αναφέρει μια συνάντηση μεταξύ του ακόλουθου και στελεχών της Skymount, μιας αμερικανοκαναδικής εταιρείας που διεξάγει έρευνες τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η εταιρεία παρουσίασε τις λύσεις παρατήρησης μεγάλης εμβέλειας καθώς και το Deep Drug AI, μια μέθοδο για τον έλεγχο και την ανάπτυξη φαρμάκων, σε Ουκρανούς αξιωματούχους. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το σύστημα «εκτελεί την εργασία 60 ετών σε μια ημέρα, μειώνοντας σημαντικά τις ώρες χειρωνακτικής εργασίας για τη δημιουργία νέων μορίων-στόχων από υπάρχοντα, προεγκεκριμένα φάρμακα».

«Τα ληφθέντα έγγραφα επιβεβαιώνουν μια προσπάθεια δοκιμής ναρκωτικών που δεν είχαν δοκιμαστεί στο παρελθόν σε [Ουκρανούς στρατιώτες]. Μιλάμε για το σύστημα ελέγχου για τα φαρμακευτικά προϊόντα «Deep Drug», τα οποία δεν έχουν περάσει τη διαδικασία αδειοδότησης στις ΗΠΑ και τον Καναδά», δήλωσε ο Kirillov.


Ο Kirillov επεσήμανε ότι η Ουκρανία δεν ήταν η πρώτη χώρα που χρησιμοποιήθηκε για φαρμακευτικές μελέτες που υποστηρίζονται από τον στρατό των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, το 2010, η Ινδονησία έκλεισε το Ιατρικό Κέντρο του Ναυτικού των ΗΠΑ στην Τζακάρτα, επειδή φέρεται να συμμετείχε σε παρόμοια επιχείρηση και λόγω «πολυάριθμων παραβιάσεων», σημείωσε.

Αφού έστειλε στρατιώτες στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, η Μόσχα μετέδωσε κατηγορίες για αμφίβολη φαρμακευτική και βιολογική έρευνα που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ και προχωρούσε σε κρυφά εργαστήρια διασκορπισμένα σε όλη τη χώρα.

Πηγή greatgameindia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου