Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων COVID-19 στη Νότια Κορέα που έχουν κάνει και 4η δόση!





Η Νότια κορέα είναι από τους πιο εμβολιασμένους λαούς στον κόσμο και μάλιστα με 4η δόση, ο SARS-CoV-2, ο ιός πίσω από το COVID-19, μαίνεται σε επίπεδα ρεκόρ που οδηγούν σε ρεκόρ θανάτων.

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ συνέστησαν στους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στη Νότια Κορέα λόγω αυτής της θανατηφόρας αύξησης.
Με περισσότερα από 400.000 κρούσματα ημερησίως βασισμένα σε μέσο όρο επτά ημερών και ρεκόρ θανάτων, το έθνος των 52 εκατομμυρίων εφάρμοσε το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού το Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ν.Κορέας , τα νέα κρούσματα, οι νοσηλείες και οι θάνατοι είναι πλέον σε πολύ πολύ υψηλά ρεκόρ σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αυτό αφού έκαναν και την 4η δόση το Φεβρουάριο.

Το πρώτο σοβαρό πρόβλημα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021, όταν σύμφωνα με την κυβέρνηση το πρώτο κύμα ανοσίας των εμβολίων εξασθένησε. ήταν τότε που η Νότια Κορέα άρχισε να αίρει τους αυστηρούς περιορισμούς για τον COVID-19 στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής που ονομάζεται «Living with COVID-19» έως τον Νοέμβριο.


Μέχρι τον Δεκέμβριο, το μεγαλύτερο σύμπλεγμα μολύνσεων βρισκόταν στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Σεούλ, μια γεμάτη πόλη με περισσότερα από 10 εκατομμύρια κατοίκους.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, το έθνος έχει καταγράψει συνολικά 9,3 εκατομμύρια κρούσματα και 12.428 θανάτους. Αυτό όμως που είναι ανησυχητικό είναι ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και θανάτων που σημειώθηκαν από τότε που έγιναν τα πρώτα προγράμματα μαζικού εμβολιασμού στη χώρα.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τον αριθμό των νέων περιπτώσεων όπως αναφέρθηκε από το Αποθετήριο Δεδομένων COVID-19 από το Κέντρο Επιστήμης και Μηχανικής Συστημάτων (CSSE) στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Στο πίνακα βλέπουμε πότε τα κρούσματα άρχισαν να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Φυσικά, δεν έχουν διεξαχθεί μελέτες πουθενά σχετικά με τον αντίκτυπο των τεσσάρων δόσεων απο τα εμβόλια COVID-19 σε ανθρώπους σε διάρκεια μικρότερη από 1,5 χρόνο. Έτσι, η μάχη κατά του COVID-19 ισοδυναμεί με ένα πραγματικό πείραμα.


Η Νότια Κορέα αναμένει επίσης να πειραματιστεί με το εμβόλιο της Pfizer που στοχεύει την Omicron και, τελικά, όλες τις παραλλαγές.

Διαφορετικά μέσα δείχνουν διαφορετικά δεδομένα, προσπαθώντας να μαγειρέψουν τα ποσοστά και να παρουσιάσουν όσο γίνεται την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Για παράδειγμα, στις 19 Μαρτίου, το ABC ανέφερε μια αύξηση ρεκόρ λόγω της Omicron στο ασιατικό έθνος, επικαλούμενος την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας ότι 61 θάνατοι αναφέρθηκαν την Τρίτη, 15 Μαρτίου.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Κορέας κατέγραψε 293 θανάτους . τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να κρύψουν την κατάσταση αναφέροντας χαμηλότερους αριθμούς και εστιάζοντας κυρίως στη σημασία του εμβολιασμού.

Πως να δικαιολογήσεις μια τέτοια κατάσταση, αφού υποτίθεται ότι αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει σε χώρες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Ολόκληρος ο πληθυσμός της Νότιας Κορέας είναι σήμερα εμβολιασμένοι κατά 86%, από τους υψηλότερους στον κόσμο, με περίπου το 63% του πληθυσμού της να έχει πάρει το ενισχυτικό.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου