Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Σοκαρισμένος ο Πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών για το κραχ που έρχεται στην Ευρώπη εξαιτίας των γελοίων ηγεσιών της Ε.Ε.




Την πραγματική εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας, λόγω των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία, αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), Marcel Fratzscher, ο οποίος προειδοποίησε για μεγάλο κράχ!

Ο οικονομολόγος, μιλώντας στο Kölner Stadt-Anzeiger και το RedaktionsNetzwerk Deutschland, σημείωσε ότι «οι ρυθμοί πληθωρισμού έως και δέκα τοις εκατό είναι πιθανοί» εάν ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν «κλείσει την κάνουλα του φυσικού αερίου».

Ο Fratzscher δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Οι πολιτικοί πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πάντα στον κόσμο και να πουν: Εάν υπάρχει εμπάργκο και δεν υπάρχουν πλέον προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου, ούτε τρία Κατάρ ή Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μαζί μπορούν να μας βοηθήσουν».

«Η Ρωσία και η Ουκρανία εξάγουν το 30 τοις εκατό του παγκόσμιου σιταριού. Η Ρωσία εξάγει επίσης λίπασμα καλίου. Μια χώρα όπως η Αίγυπτος πρέπει να εισάγει όλο το σιτάρι», προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον Fratzscher, εκατομμύρια άνθρωποι θα διολίσθαιναν στην φτώχεια εάν η τιμή εκεί αυξανόταν κατά 30% και κατέληξε: «Αυτό τρέμω: Ότι ακόμα δεν είδαμε το μεγάλο τέλος».

«Οπότε οδηγείτε λιγότερο. Κυριακή χωρίς αυτοκίνητο. Όριο ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο. Πρέπει να κάνουμε σημαντικές οικονομίες όσον αφορά τη θέρμανση. Και οι εταιρείες ενέργειας θα κλείσουν προσωρινά. Αυτή είναι η αλήθεια», είπε.

περιοδιστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου