Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Γιατροί και Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Άρτας: Επιστροφή τώρα στην δουλειά όλων των μη-εμβολιασμένων συναδέλφων



Βαδίζοντας στον τρίτο χρόνο διαχείρισης της πανδημίας και ενώ οι εργαζόμενοι στο σύνολο τους και το Νοσοκομείο της Άρτας, έχουμε προσφέρει τα μέγιστα και σε αυτή την κατάσταση, από την αρχή με φιλότιμο και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας και χωρίς καμιά αυταπάτη, σε ότι αφορά στην στήριξη του Νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας και την 6η Υ.ΠΕ. φαίνεται ότι είμαστε σε μια ιδιότυπη τιμωρία. Είναι τιμωρία ή μήπως τους χαλάμε τα σχέδια με την λειτουργία του Νοσοκομείου στα πλαίσια του «νέου ΕΣΥ»;

Και εξηγούμε:

Ο προϋπολογισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου για μια ακόμη χρονιά κινείται στα ίδια επίπεδαπου κινείται τα 10 τελευταία χρόνιακαι προφανώς δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου. Για την ακρίβεια είναι μισός από τα έσοδα που βεβαιώνει το νοσοκομείο Άρτας στους ασφαλιστικούς φορείς. Και τουλάχιστον με βάση την θεωρία και τα πιστεύω και των σημερινών κυβερνόντων, με τους δικούς τους όρους περί κόστους, θα έπρεπε τουλάχιστον ο προϋπολογισμός λειτουργίας να ήταν στο ίδιο επίπεδο με τα έσοδα που βεβαιώνει το Νοσοκομείο και όχι ο μισός. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;
Με μόλις 29 εργαζόμενους επικουρικούς στο σύνολο των εργαζομένων του Νοσοκομείου ( 750 περίπου) και με πραγματικές μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό, το Υπουργείο Υγείας και η 6η Υ.ΠΕ. δεν εγκρίνει καμιά θέση επικουρικού προσωπικού εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα αιτήματα για επικουρικό ιατρικό προσωπικό: το Νοσοκομείο ζητά και έχει δεσμεύσει και τα αντίστοιχα ποσά μισθοδοσίας, 2 επικουρικούς γιατρούς ( 1 γενικό χειρουργό και 1 βιοπαθολόγο) από τον Δεκέμβρη του 2021 και σήμερα μαθαίνουμε μετά από σωρεία τηλεφωνημάτων, ότι οι θέσεις δεν εγκρίνονται από το Υπουργείο Υγείας. Την ίδια στιγμή που αν δει κανείς την αντίστοιχη ανακοίνωση της 6ης Υ.ΠΕ. για το επικουρικό ιατρικό προσωπικό, τα υπόλοιπα Νοσοκομεία και τα ΚΥ της 6ης Υ.ΠΕ. έχουν στηριχθεί με προσωπικό. Δεν συζητάμε καν για τους εργαζόμενους πλην γιατρών, όπου εκεί τα αιτήματα «κόβονται» με το που γίνονται! Και ρωτάμε ευθέως: τι έχει να «εγκρίνει» το Υπουργείο Υγείας; Γιατί δεν εγκρίνονται οι θέσεις των επικουρικών γιατρών; Δεν υπάρχουν πραγματικές ανάγκες; Υπάρχουν και με το παραπάνω! Δεν υπάρχουν τα κονδύλια για την μισθοδοσία τους; Υπάρχουν σε όλες τις περιπτώσεις; Τότε γιατί; Περιμένουν μήπως κάποιοι να αδειάσουν οι κατάλογοι από αυτούς που έχουν δηλώσει το Νοσοκομείο Άρτας και μετά να εγκριθούν οι θέσεις; Περιμένουν κάτι άλλο; Μήπως δεν «χωράει» στους σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ» το Νοσοκομείο Άρτας με αυτήν την λειτουργία στην περιφέρεια Ηπείρου; Μήπως χαλάμε την πιάτσα; Μήπως προτιμά το Υπουργείο τις 3μηνες συμβάσεις και όχι τα επικουρικά;

Δεν μπαίνουμε καν να σχολιάσουμε ποια είναι η αντιμετώπιση σε σχέση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ή την ανάπτυξη του Νοσοκομείου σε όλα τα επίπεδα.

Επιστροφή τώρα στην δουλειά όλων των μη-εμβολιασμένων συναδέλφων

Την Τετάρτη 30/3/2022 ψηφίζεται τροπολογία που επεκτείνει το καθεστώς των αναστολών εργασίας μέχρι το τέλος του 2022. Η κυβέρνηση σε μια επίδειξη αναλγησίας καιεν μέσω απειλών για ευθείες απολύσεις, αφήνει εκτός δουλειάς και χωρίς κανέναν εισόδημα μέχρι το τέλος του 2022, περίπου 4.000 εργαζόμενους στην Υγεία που μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 έδιναν την μάχη της πανδημίας, με πρόσχημα τον εμβολιασμό. Η ίδια κυβέρνηση που για εμάς τους υπόλοιπους νομοθέτησε τον φετινό χειμώνα να επιστρέφουμε στην δουλειά μετά από νόσηση με covid19 στις 5 ημέρες ακόμη και με θετικά rapidtests.

Έχουμε πει χιλιάδες φορές ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ μπορεί να αποτελεί ούτε τιμωρία, ούτε εκφοβισμό, ούτε επιβράβευση. Ο εμβολιασμός είναι ένα μέσο συλλογικής και ατομικής προστασίας που θα μπορούσε συλλειτουργώντας με ένα συνολικό σχέδιο να έχει αποτελέσματα και για αυτό καλούσαμε και καλούμε όλες και όλους να εμβολιαστούν. Όμως αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή απέχει παρασάγγας από αυτό που λέμε εμείς. Η κυβέρνηση όχι απλά εκβιάζει και τιμωρεί, αλλά εντελώς προσχηματικά χρησιμοποιεί για μια ακόμη φορά και τον εμβολιασμό, για να αφήσει ανοιχτό το παράθυρο των απολύσεων στο δημόσιο.

Αυτό δεν θα το αφήσουμε να περάσει και δεν θα το ανεχτούμε άλλο: Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ την επιστροφή όλων των εργαζόμενων στην εργασία τους με όλα τα συλλογικά και ατομικά μέσα προστασίας. Όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν.-

Εργαζόμενοι με συμβάσεις ΣΟΧ – Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και σίτιση του Νοσοκομείου που εργάζονται από το 2016 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 31/3/2022, με βάση τροπολογία επίσης που θα είναι στη Βουλή την Τετάρτη 30/3/2022, θα πάρουν παράταση συμβάσεων μέχρι τις 30/6/2022.

Ενώ το κόστος για πέρασμα αυτών των υπηρεσιών στους εργολάβους είναι αποδεδειγμένα μεγαλύτερο, ενώ οι εργαζόμενοι αυτοί έδωσαν την μάχη κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, ενώ οι ανάγκες καθαριότητας και σίτισης σε ένα Νοσοκομείο είναι πάγιες και επιτακτικές ανάγκες, η κυβέρνηση εμμένει στην πολιτική της απόφαση για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αυτών και επιστροφή των εργολάβων στα Νοσοκομεία. Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας να μην απολυθούν.
Ζητάμε άμεσα να εγκριθούν όλες οι θέσεις για επικουρικό προσωπικό.
Ζητάμε άμεσα μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.
Ζητάμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Ζητάμε άμεσα κάλυψη όλων των οργανικών κενών.
Ζητάμε άμεσα αύξηση του προϋπολογισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Άρτας.Ενάντια σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δομών του. Ενάντια στα ΣΔΙΤ και στους σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει κλείσιμο δομών, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποίηση. Υπερασπιζόμαστε την υγεία σαν δημόσιο αγαθό και παλεύουμε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της.



Άρτα, 27 Μαρτίου 2022

Η 3μελής των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου