Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Τρία νέα έργα ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή



Στις δια ζώσης συνεδριάσεις επέστρεψε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών. Μετά από αρκετούς μήνες τηλεδιασκέψεων ο Πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος καλωσόρισε όλα τα μέλη στην ισόγεια αίθουσα του Δημαρχείου με την ευχή η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής να μην επιδεινωθεί

ώστε όλα τα όργανα του Δήμου να επιστρέψουν στην κανονικότητα και στις δια ζώσης συνεδριάσεις.

Στη σημερινή συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, ελήφθησαν αποφάσεις για τρία σημαντικά έργα που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Αναλυτικά
-Εγκρίθηκε η μελέτη κατασκευής και η έγκριση των όρων δημοπράτησης για το έργο βελτίωσης και ανακατασκευής υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων.
Το έργο έχει προϋπολογισμό ενός εκατομμυρίου ευρώ και σύμφωνα με την μελέτη περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την βελτίωση του οδοστρώματος με αντικατάσταση του κατεστραμμένου ασφαλτοτάπητα, κατασκευή πεζοδρομίων και κρασπέδων.
Οι δρόμοι στους οποίους θα εκτελεστούν έργα είναι οι ακόλουθοι: Θωμά Πασχίδη- Γεωργίου Σεφέρη, Κώστα Βάρναλη, Βορείου Ηπείρου, Μελετίου Γεωγράφου, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, Δημητρίου Γλάρου- Εθνικής Ανεξαρτησίας, Τριανταφυλλίδη, Αθηνάς, Μιλτιάδη και Αγαθοκλή Κωνσταντινίδη.
-Εγκρίθηκε η μελέτη για την ολοκλήρωση συνδέσεων των υφιστάμενων δικτύων πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ιωαννιτών.
Ο Δήμος θα καταθέσει αίτηση για την χρηματοδότηση του έργου αυτού στο «Πράσινο Ταμείο». Η παρέμβαση έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,3 εκατομμύρια ευρώ και είναι ζωτικής σημασίας καθώς αφορά στην αναβάθμιση πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων στο κέντρο της πόλης, όπου καταγράφονται πολύ σοβαρά προβλήματα.
Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις αφορούν στις οδούς: 28ης Οκτωβρίου –Χαριλάου Τρικούπη (Προέκταση ) – Φ. Τζαβέλα (τμήμα) – Ν. Μπότσαρη – Κ. Φρόντζου και Δαγκλή.
Πρόκειται για ορισμένες από τις σημαντικότερες αστικές οδούς στο κέντρο της πόλης οι οποίες εκτός από το ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργικότητας (τόσο λόγω της κυκλοφορίας όσο και εξαιτίας της έλλειψης σύγχρονων υποδομών για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών) αποτελούν στο σύνολό τους το «συνδετικό κρίκο» μεταξύ των πεζοδρομημένων τομέων του κέντρου της πόλης.
Για το σχεδιασμό της αναμόρφωσης των οδών, ελήφθη υπόψη το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών και οι προβλέψεις για την ιεράρχηση και κυκλοφοριακή οργάνωση του οδικού δικτύου στο κέντρο της πόλης.
-Εγκρίθηκε η υποβολή αίτησης για χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της σύνδεσης της δομής Κατσικά με τον παραλίμνιο πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 900 χιλιάδων ευρώ. Ξεκινά από τον ήδη υπάρχοντα δρόμο περιφερειακά του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Κατσικάς και καταλήγει στον παραλίμνιο πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου