Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Μακεδόνες βουλευτές κατά Κ.Μητσοτάκη: «Δεν θα τον αφήσουμε να μας τραβάει κάτω σαν ρουφήχτρα» διαμηνύουν




Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να υποστεί μια συντριβή στη Μακεδονία, όποτε και εάν γίνουν τελικά οι εκλογές, όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου.

Το τεράστιο και άλυτο πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι η Μακεδονία και η Θράκη, ειδικά στην Μακεδονία όπου η ΝΔ δεν πιάνει ούτε το 20% με τελική αναγωγή επί των αναποφάσιστων, τώρα είναι περί του 15%.

Αυτό σημαίνει ότι όσο «καλά» και εάν πάει σε περιοχές όπως η Α’ Αθηνών και Β’ Θεσσαλονίκης, στις οποίες πιάνει περί του 30%, το τελικό ποσοστό δεν θα υπερβεί το 23%, αυτό καταγράφεται τώρα.

Αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση «στοχοποιεί» την Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, είτε ως προπύργιο των «αντιεμβολιαστών», είτε ως προπύργιο των ρωσόφιλων.



Την κατάσταση την γνωρίζουν καλά και οι Βορειοελλαδίτες βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι -αν και δεν μιλούν ανοιχτά- «βράζουν» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς γνωρίζουν ότι δύσκολα θα κρατήσουν την βουλευτική θέση τους.

Η ΝΔ βρίσκεται στο 23-24% κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει περίπου τους μισούς βουλευτές της. Όπως τονίζουν πολλά πρώην και νυν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αυτή η αποτυχία έχει όνομα και επώνυμο: Κυριάκο Μητσοτάκης.

Όπως τονίζει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή έχει συνομιλήσει με αρκετούς βουλευτές από την επαρχία, οι οποίοι του εκφράζουν την αγωνία του για το μέλλον της παράταξης. Πρέπει να τονιστεί ότι οι βουλευτές από την επαρχία έχουν καθημερινή επαφή με τους ψηφοφόρους τους, κάτι που τους επιτρέπει να έχουν μια πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει, αντιθέτως με αυτούς της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης που αρκούνται στις δημοσκοπήσεις που μεταδίδουν τα συστημικά ΜΜΕ.

Μάλιστα ο Ε.Αντώναρος αποκάλυψε συζήτηση που είχε με έναν βουλευτής από τη Βόρεια Ελλάδα ο οποίος φέρεται να τους είπε του είπε:

«Δεν θα αφήσουμε αυτόν τον απερίγραπτο τύπο να μας τραβήξει κάτω σαν ρουφήχτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου