Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Σκέψεις για την αναστολή εργασίας των 7.000 υγειονομικών



του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Δημοκρατία. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού είμαστε ο τόπος που γεννήθηκε η Δημοκρατία. Βέβαια δεν έχουμε μια άμεση Δημοκρατία, δηλαδή να ψηφίζουμε για κάθε θέμα όλοι οι πολίτες όπως γινόταν στην Εκκλησία του Δήμου στην αρχαία Αθήνα, αλλά έχουμε ψηφίσει τους Βουλευτές οι οποίοι θα ψηφίζουν αυτό που θέλει η πλειοψηφία των Ελλήνων. Αν και ξέρετε με την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα είναι πολύ εύκολο σε σοβαρά ζητήματα να ψηφίζαμε όλοι ηλεκτρονικά και η Κυβέρνηση απλώς να εκτελούσε την επιθυμία της πλειοψηφίας των πολιτών.

Το πρόβλημα είναι ότι συχνά οι Βουλευτές δεν ψηφίζουν και η κάθε Κυβέρνηση δεν εκτελεί αυτό που θέλει η πλειοψηφία των πολιτών. Η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμούσε η προηγούμενη Κυβέρνηση να υπογράψει την Συμφωνία των Πρεσπών και η τωρινή Κυβέρνηση να την σεβαστεί ; Η πλειοψηφία των Ελλήνων συμφωνεί με την Κυβέρνηση που στέλνει όπλα στην Ουκρανία ; Η πλειοψηφία των Ελλήνων συμφωνούσε με τα υπερβολικά μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση την Άνοιξη του 2020 εξ αιτίας της πανδημίας ;

Βέβαια όλα αυτά εννοείται ότι η Κυβέρνηση τα έκαμνε για το καλό μας. Όπως για το καλό μας επέβαλλαν το μονοτονικό το 1982, για το καλό μας σταμάτησαν κάθε παραγωγή στην Ελλάδα, για το καλό μας δεν βρίσκουν ποιοι έκλεψαν τα λεφτά μας στο Χρηματιστήριο το 1999, για το καλό του κόσμου χτύπησε το ΝΑΤΟ το Ιράκ το 1991 αφού ο κακός Σαντάμ Χουσεΐν είχε χημικά όπλα, για το καλό του κόσμου το ΝΑΤΟ βομβάρδιζε την Σερβία το 1998 για να φύγει ο κακός Μιλόσεβιτς, για το καλό εισέβαλε ο Πούτιν στην Ουκρανία και αυτά τα καλά δεν έχουν τέλος.

Ένα από τα τελευταία καλά που έκανε αυτή η Κυβέρνηση είναι ότι έβγαλε σε αναστολή πάνω από 7.000 υγειονομικούς επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό. Αυτό σημαίνει ότι 7.000 οικογένειες δεν πληρώνονται ούτε ένα Ευρώ από το Δημόσιο εδώ και 7 μήνες και το ΕΣΥ δεν μπορεί να προσφέρει σωστές υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες.

Ο καλός λόγος που το έκανε η Κυβέρνηση είναι ότι αυτοί οι υγειονομικοί αφού είναι ανεμβολίαστοι θα διασπείρουν τον ιό. Μα αφού οι άνθρωποι δέχονται 2 φορές την εβδομάδα να κάμνουν rapid tests όπως και όλοι οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν μας ενδιαφέρει. Αυτοί αφού εργάζονται στον τομέα υγείας δίνουν το κακό παράδειγμα να μην εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι πολίτες.

Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε περίπτωση ποιο ήταν πραγματικά το καλό και ποιο το κακό το μαθαίνουμε πάντα μετά από χρόνια. Όπως το παραμύθι με τα χημικά όπλα του Σαντάμ Χουσεΐν, όπως για την Σερβία που δήλωσε μετά από χρόνια ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ ότι τα περισσότερα που ανακοίνωνε ήταν ψέματα, και όλα τα άλλα παραμύθια. Έτσι και τώρα μετά από χρόνια θα μάθουμε ποια ήταν η αλήθεια με τον κορονοϊό και ποια μέτρα ήταν καλά και ποια όχι.

Το πρόβλημα είναι κατά πόσο αυτή η ενέργεια της Κυβέρνησης συμφωνεί με το Δημοκρατικό μας πολίτευμα. Ένας δημόσιος υπάλληλος μόνο για 2 λόγους μπορεί να παυτεί από την θέση του : πρώτον αν διέπραξε πειθαρχικό παράπτωμα (όπου πληρώνεται το 50% του μισθού του μέχρι την απόφαση της δίκης) και δεύτερον αν καταργηθεί η θέση του. Δεν συντρέχει τίποτα από τα δύο με την αναστολή των υγειονομικών.

Ναι αλλά θα πει κάποιος όταν υπάρχει φανερός κίνδυνος για την δημόσια υγεία δεν μπορεί η Κυβέρνηση να παραβιάζει το δημοκρατικό πολίτευμα; Δηλαδή με απλά λόγια «ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα ; ». Να το απαντήσω από τις Φυσικές Επιστήμες λόγω ειδικότητας. Ξέρετε πόσα ολοφάνερα σωστά στις Φυσικές Επιστήμες μετά από χρόνια αποδείχτηκαν λάθος ;

Το επιχείρημα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» θα αφήσω να το απαντήσει ο μεγάλος άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης (κοιμήθηκε το 1939) : «Το κακό ενεργεί πάντα με απάτη, με επικάλυμμα το καλό, και θέλει να πείσει ότι το καλό αυτό που μας προβάλλει είναι τόσο σπουδαίο ώστε για την επιτυχία του είναι επιτρεπτά όλα τα μέσα. Επομένως θα καταλαβαίνουμε το κακό όχι από το καλό για το οποίο δήθεν αγωνίζεται, αλλά από κακά μέσα που χρησιμοποιεί». Για παράδειγμα, θυμηθείτε στον εμφύλιο πόλεμο 1946-49 τι μέσα χρησιμοποιούσαν και οι δυο πλευρές και θα καταλάβετε τους «καλούς» σκοπούς που είχαν.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη του ανάφερε : « η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι για όσο υπάρχει πανδημία ο υγειονομικός θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος, προκειμένου να μπορεί να εργαστεί στο Σύστημα Υγείας. Αν αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα, υπό την έννοια ότι αύριο το πρωί πάψει να υπάρχει πανδημία, τότε το θέμα μπορεί να επανεξεταστεί. Αλλά όσο η κατάσταση είναι αυτή, είμαστε ξεκάθαροι, είμαστε σαφέστατοι: Δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο ΕΣΥ».

Δηλαδή και να πάψει να υπάρχει η πανδημία δεν επιστρέφουν πάραυτα στις θέσεις τους οι 7.000 υγειονομικοί, αλλά θα αποφασίσει ο κ. υπουργός αν θα επιστρέψουν. Προφανώς ξέχασε ο κ. υπουργός ότι στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία. Θέλω να ρωτήσω τον κ. Πλεύρη: Μήπως και για τα όπλα που στέλνει η Κυβέρνηση στην Ουκρανία θα προκύψουν οφέλη για την Ελλάδα που τα αγνοούμε οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες ;

Το πρόβλημα με πολλούς υπουργούς είναι ότι νομίζουν ότι τους δημόσιους υπάλληλους τους πληρώνουν από την τσέπη τους. Ξεχνούν ότι τους πληρώνουν οι φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες. Ποιος νομίζει ότι η πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί με την αναστολή εργασίας των 7.000 υγειονομικών ; Εγώ με όσους έχω κουβεντιάσει δεν βρήκα κανένα να συμφωνεί.

Επειδή λοιπόν τους 7.000 υγειονομικούς τους πληρώνουν οι φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες και είναι πλήγμα προς την Δημοκρατία μας η αυθαίρετη απομάκρυνσή τους από το ΕΣΥ, να κάνει ένα δημοψήφισμα η Κυβέρνηση μέσω του taxisnet με ένα απλό email με έξοδα 0 Ευρώ και αξιοπιστία 100% για να μάθει την επιθυμία της πλειοψηφίας των πολιτών και αυτή να εφαρμόσει, όπως πρέπει να γίνεται με τα σοβαρά θέματα στις Δημοκρατίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου