Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Επίσκεψη Γιώργου Αμυρά στη Δερβιτσάνη



Ιδιωτική επίσκεψη στην περιοχή της Δερβιτσάνης πραγματοποίησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, σήμερα Δευτέρα του Πάσχα.



Κάθε χρόνο οι Έλληνες κάτοικοι της Δερβιτσάνης και των γύρω χωριών τιμούν τον Άγιο Γεώργιο με ένα τοπικό έθιμο. Μαζεύονται στο μικρό αμφιθέατρο που υπάρχει κοντά στη Μονή Παμμέγιστων Ταξιαρχών και γιορτάζουν με φαγητό και τραγούδια σε ένα πανέμορφο και καταπράσινο τοπίο.



Ο κ. Αμυράς έφτασε το πρωί στη Δερβιτσάνη. Έκανε στάση στα έργα επισκευής του δρόμου που οδηγεί στη Μονή Παμμέγιστων Ταξιαρχών και στη συνέχεια άναψε κεράκι στο μοναστήρι.

Οι κάτοικοι τον υποδέχθηκαν στον χώρο που γινόταν το παραδοσιακό γλέντι, τον κέρασαν τσίπουρα και συζήτησε μαζί τους για τα ζητήματα που απασχολούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας.



Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνοδευόταν από τον δήμαρχο Δρόπολης - Πωγωνίου, Δημήτρη Τόλη, και τον πρόεδρο της κοινότητας Δερβιτσάνης, Φίλιππο Μπόμπολα.



Μετά το γλέντι, ο κ. Αμυράς, επισκέφθηκε την Καλογοραντζή, όπου μίλησε με κατοίκους και έκανε σύντομη στάση στο εκκλησάκι του οικισμού που έχει καταστραφεί, αλλά οι κάτοικοι κάνουν κάθε προσπάθεια να το κρατήσουν ακόμα «ζωντανό».











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου