Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Η Ελλάδα εξετάζει την αγορά αντι-drone συστημάτων




Από Ισραήλ και Γαλλία ετοιμάζεται να προμηθευτεί νέο στρατιωτικό εξοπλισμό η χώρα μας, στην προσπάθειά της να συμβαδίσει με τις εξελίξεις, αλλά και να αντισταθμίσει την υπεροχή της Τουρκίας στον τομέα των drones.
Προσπαθώντας να βρει μια απάντηση και με τους επιτελείς των Ενόπλων Δυνάμεων να είναι θορυβημένοι από την τουρκική ανάπτυξη της συγκεκριμένης βιομηχανίας, η Αθήνα εξετάζει δύο προτάσεις για αγορά συστημάτων αντι-drone.



Η πιο «ώριμη» φαίνεται να είναι αυτή του Ισραήλ, ενώ την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε και μια γαλλική πρόταση για την προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου Patroller, αλλά και συστημάτων αντι-drone.

Το Ισραήλ έχει κάνει μια πρόταση, η οποία φέρεται να είναι πιο προχωρημένη, στα πρότυπα του Iron Dome (σ.σ. τα συστήματα της φωτογραφίας), με δυνατότητα παρεμβολών και κατάρριψης drone, ενώ θυμίζουμε ότι ισραηλινά drones υπάρχουν ήδη στην υπηρεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στη βάση της Σκύρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν και κάποιες συζητήσεις με τις ΗΠΑ, αλλά και σκέψεις για εγχώρια παραγωγή, αλλά αυτές είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και δεν φαίνεται να κερδίζουν έδαφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου