Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Η ντροπιαστική ανακοίνωση της κ. Σακελλαροπούλου για την Γενοκτονία των Αρμενίων
Για άλλη μια φορά η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποδεικνύεται όχι απλά κατώτερη των περιστάσεων αλλά απολύτως ακατάλληλη για την θέση που κατέχει.

Η ανακοίνωση για την μαύρη επέτειο...της Γενοκτονίας των Αρμενίων αδερφών μας, είναι από μόνη της μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του θεσμού.
Η κυρία πρόεδρος δεν τολμά να κατονομάσει τους Τούρκους ως δράστες αυτού του φρικτού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Τοποθετεί μάλιστα αυτό το έγκλημα μόνον «χρονικά» στην περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας! Λες και έπεσε μετεωρίτης «εκείνη την εποχή» και αφάνισε 1,5 εκ. ψυχές…

Κουβέντα για την μη αναγνώριση της γενοκτονίας απο τους Τούρκους που καθιστά την ενοχή τους διαχρονική. Ούτε μία λέξη για τον διαρκή αγώνα καθολικής και παγκόσμιας αναγνώρισης της γενοκτονίας.

Ούτε μία λέξη για τις ταυτόχρονες γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Ιωνίας, της Ίμβρου, της Τενέδου, τον Ασσυρίων και φυσικά του κυπριακού ελληνισμού που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Διαβάστε την οικτρή ανακοίνωση της προέδρου

«Με συγκίνηση και σεβασμό τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Αρμενικής Γενοκτονίας, που εξοντώθηκαν απάνθρωπα κατά τη διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν από 107 χρόνια. Η τραγωδία αυτή συνιστά μελανή σελίδα της Ιστορίας και μας υπενθυμίζει πόσο σπουδαία είναι η προστασία της ζωής, η τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η εμπέδωση της διαφορετικότητας στην εθνικότητα, τη θρησκεία και την ταυτότητα».


fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου