Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ: Δεν θα επιτρέψουμε την ελεύθερία έκφρασης στο Twitter!




Ο Έλον Μασκ πρέπει να κρατήσει το Twitter «υπεύθυνο» όσον αφορά τον περιορισμό υλικού περιεχομένου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μασκ, έχει υποδείξει ότι ένας από τους στόχους του είναι να αυξήσει τη διαφάνεια της πλατφόρμας που αγόρασε, ενώ τόνισε επίσης ότι «η ελεύθερη έκφραση είναι η ραχοκοκαλιά μιας λειτουργικής δημοκρατίας». Βρετανοί αξιωματούχοι ωστόσο φαίνεται να ανησυχούν ότι η εξαγορά μπορεί να εμποδίσει τα σχέδιά τους για περαιτέρω διαδικτυακή λογοκρισία.


«Ανεξάρτητα από ποιος είναι ιδιοκτήτης, όλες οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να λογοκρίνονται», είπε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τους The Instances, σχετικά με την εξαγορά του Twitter απο τον Μασκ.

«Αυτό προστατεύει τους πελάτες τους, από “τραυματισμό” στους ιστότοπούς τους», συνέχισε ο εκπρόσωπος. «Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε ποιες αλλαγές θα γίνουν στον τρόπο λειτουργίας του Twitter».

Σύμφωνα με την προτεινόμενη νομοθεσία, οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα υπόκεινται στην ίδια ρυθμιστική αρχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης της χώρας, την Ofcom, η οποία θα απαγορεύσει σε κοινωνικά μέσα όπως το Twitter να επιτρέπουν «επικίνδυνες» πληροφορίες, όπως η λεγόμενη «ρητορική μίσους», στις πλατφόρμες τους.


Θα έπρεπε να είναι γνωστό ότι, στα μάτια της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η «ρητολογία μίσους» περιγράφεται ως: «όλα τα είδη έκφρασης που ξεδιπλώνονται, υποκινούν, προωθούν ή δικαιολογούν μίσος που βασίζεται κυρίως στη μισαλλοδοξία για λόγους ανικανότητας, εθνικότητας, κοινωνικής καταγωγής, φύλο, συνουσία, αλλαγή φύλου, εθνικότητα, φυλή, πίστη ή αντίληψη, σεξουαλικός προσανατολισμός, χρώμα, γενετικές επιλογές, γλώσσα, πολιτική ή κάποια άλλη άποψη, συμμετοχή σε εθνική μειονότητα, περιουσία, παράδοση ή ηλικία».

Οι εταιρείες που αποτυγχάνουν να συμμορφωθούν με τη βρετανική λογοκρισία μετά την ψήφιση του Online Harms Bill θα αντιμετωπίσουν πιθανώς πρόστιμα έως και 10% των παγκόσμιων εσόδων τους, με τα στελέχη να αντιμετωπίζουν συνέπειες που περιλαμβάνουν φυλάκιση εάν αρνηθούν να ακολουθήσουν το νόμο.


Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη αυστηρούς νόμους λογοκρισίας, αναγκάζοντας τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αφαιρούν οτιδήποτε οι κρατικές αρχές κρίνουν ακατάλληλο μόλις τους παραδοθεί για αξιολόγηση.

Οι αρχές έχουν πρόσφατα επεκτείνει τους λογοκριτικούς στόχους τους για να διευθετήσουν αυτό που θεωρούν ως «επικίνδυνο» περιεχόμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τώρα ετοιμάζονται να εισαγάγουν τον λεγόμενο νόμο για τις επιβλαβείς συνέπειες στο Διαδίκτυο, ο οποίος θα απαιτεί απο τς πλατφόρμες να λογοκρίνουν προληπτικά το «εγκεκριμένο αλλά επικίνδυνο» υλικό περιεχομένου, διαφορετικά θα αντιμετωπίζουν μεγάλα πρόστιμα.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan ζήτησε περαιτέρω ρυθμίσεις στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στο όνομα της αποτροπής της «προκατάληψης».

«Η ελευθερία του λόγου δεν μπορεί να συνεπάγεται με το μίσος», έγραψε ο δήμαρχος στο Διαδίκτυο αφού προέκυψαν πληροφορίες για την εξαγορά. «Δεν πρέπει να παραβλέψουμε τις επιπτώσεις της διαδικτυακής ρητορικής μίσους, η οποία ακολουθεί τις φλόγες των προκαταλήψεων και καταλήγει σε φρικτή και τραγική βία στον πραγματικό κόσμο».

«Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να φέρουν επιπλέον λογοκρισία, όχι λιγότερο, για να προστατεύσουν τις κοινότητές τους», έγραψε.

Ενώ η Βρετανία έχει μερικά από τα πιο υψηλού προφίλ καθεστώτα λογοκρισίας στον Δυτικό Κόσμο, δεν είναι το μόνο έθνος όπου οι νομοθέτες έχουν βάλει στο στόχαστρο την ιδέα του απεριόριστου λόγου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Τα ίδια κι απο την ΕΕ

Ο Τιερί Μπρετόν, ο Τσάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εσωτερική Αγορά, ζήτησε από τον Μασκ να ακολουθεί όλους τους νόμους και τους κανονισμούς της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διέπουν τη λογοκρισία αντιδημοφιλών ιδεών…

«Έλον, υπάρχουν οδηγίες εκεί έξω», είπε ο Μπρετόν. «Είστε ευπρόσδεκτος, ωστόσο αυτές είναι οι οδηγίες μας. Οι δικές σας οδηγίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν εδώ.


«Όποιος επιθυμεί να επωφεληθεί από αυτή την αγορά πρέπει να εκπληρώσει τις κατευθυντήριες γραμμές μας», συνέχισε ο αξιωματούχος της ΕΕ. «Το συμβούλιο [του Twitter] πρέπει να είναι βέβαιο ότι εάν δραστηριοποιείται στην Ευρώπη πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις, μαζί με μετριοπάθεια, ανοιχτούς αλγόριθμους, ελευθερία λόγου, διαφάνεια στις οδηγίες, υποχρεώσεις προσαρμογής στις προσωπικές μας οδηγίες για ρητορική μίσους, πορνό εκδίκησης [και] παρενόχληση.”

«Εάν το [Twitter] δεν προσαρμοστεί στον κανονισμό μας, υπάρχουν κυρώσεις — 6 τοις εκατό του εισοδήματος και, σε περίπτωση που συνεχίστουν, θα απαγορεύεται να εμφανίζεται στην Ευρώπη», συνέχισε να απειλεί ο γραφειοκράτης της ΕΕ.

Αξίζει ωστόσο να πούμε, πως οι “τραυματισμοί” που έχουν συμβεί έως τώρα, είναι απο τις αντιεπιστημονικές απόψεις αυτών που προωθούν πειραματικά εμβόλια συμπεριλαμβανομένων της ΕΕ και του Η.Β, αποκρύπτοντας την άποψη μεγάλων επιστημόνων παγκοσμίου βεληνεκούς. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν αναφέρθηκε καθόλου απο τους ίδιους!



dailyexpose.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου