Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Πύραυλοι Satan II, το νέο υπερόπλο του Putin – Φέρουν πυρηνικές κεφάλες με εμβέλεια δράσης σε ΗΠΑ και Ευρώπη






To αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Daily Maill – Tι αλλάζει η παρουσία των βαλλιστικών πυραύλων στην πορεία του πολέμου

Στην κορυφή της τεχνολογίας των βαλλιστικών πυραύλων και με δυνατότητα να μεταφέρει και πυρηνικές κεφαλές, το πυραυλικό σύστημα Satan II ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και τους επί χάρτου σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για το ενδεχόμενο πυρηνικής εμπλοκής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail την Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Κανένα αντιπυραυλικό σύστημα της Δύσης αυτή τη στιγμή δεν είναι ικανό να τους καταρρίψει και αυτό είναι κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Τα χαρακτηριστικά

Το σύστημα πυράυλων Satan II, της κλάσης «Samart», είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) ο οποίος είναι ικανός να πλήξει τον στόχο του που βρίσκεται ακόμη και 18 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Δηλαδή και στόχους στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη.
Το χαρακτηριστικό του είναι ότι η τροχιά του φτάνει στα όρια του διαστήματος και από εκεί ανοίγει και εκτοξεύει τις 15 κεφαλές (πυρηνικές ή μη) που με απίστευτη ταχύτητα (που ξεπερνάει τα 25 χιλιάδες χιλιόμετρα) και εντελώς ξαφνικά πλήττουν τον στόχος τους από ψηλά, χωρίς τη δυνατότητα για την εφαρμογή μέτρων
αεράμυνας.



Πλήγμα στη Βρετανία

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ρωσικό διηπειρωτικό πυραυλικό σύστημα «Satan II» μέχρι το Φθινόπωρο θα μπορεί να σημαδεύει και να πλήξει στόχους στη Βρετανία με εξαιρετική άνεση, δίχως να μπορεί να καταρριφθεί.
Την ανακοίνωση για την ένταξη του «Satan ΙΙ» στο οπλοστάσιο της Ρωσίας έκανε ο ίδιος ο Vladimir Putin ο οποίος δήλωσε ότι ο νέος πύραυλος «θα αναγκάσει όσους προσπαθούν να απειλήσουν τη Ρωσία, να το σκεφτούν δύο φορές».

Στο κόκκινο… τα πυρηνικά

Σημείωσε μάλιστα ότι το υπερ- όπλο αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός που θα εγγυηθεί την ασφάλεια των παιδιών και των εγγονών της Ρωσίας για τα επόμενα 30-40 χρόνια.
Την ίδια στιγμή η ένταση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση είναι τόσο οξεία που πολλοί επισημαίνουν ότι θυμίζει την κρίση με τους πυραύλους της Κούβας το 1962.
Μάλιστα όταν ο Ρώσος πρόεδρος εισέβαλε στην Ουκρανία, έθεσε αμέσως σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τα πυρηνικά όπλα της χώρας του προειδοποιώντας της Δύση ότι οποιαδήποτε επέμβαση από την πλευρά της θα έχει ολέθρια αποτελέσματα.


Με ένα μόλις πλήγμα

Δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επισημαίονουν ότι το σύστημα «Satan ΙΙ» είναι ικανό να μεταφέρει 10 ή περισσότερες πυρηνικές κεφαλές και αρκετά εύκολα μπορεί να εξαφανίσει εδάφη στο μέγεθος της Βρετανίας ή της Γαλλίας με ένα μόνο χτύπημα.
Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στην τελική του δοκιμή από την εγκατάσταση του κοσμοδρομίου Plesetsk στη βόρεια Ρωσία, και οι κεφαλές του έπληξαν στόχους 6 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στο πεδίο βολής Kura στη χερσόνησο Καμτσάτκα.
Ο Dmitry Ragozin, διευθυντής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το όπλο είναι ένα «δώρο στο ΝΑΤΟ και σε όλους τους χορηγούς του Ουκρανο-ναζισμού».

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου