Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Αυτη η οικογενεια δεν αφηνει ευρω να πεσει κατω..οσο πιο γρηγορα φυγουν θα γλυτωσει νωριτερα η χωρα....«Βολεύτηκε» με θέση στο Ευρωκοινοβούλιο ο γιος του Μητσοτάκη



Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ξεκίνησε με πρώτο μισθό... σχεδόν τριπλάσιο από αυτόν με τον οποίο αμείβονται οι συνομήλικοί τουΔηθεν φιλελευθεροι αλλα μονο με κρατικο μισθο ζουνε και εγιναν πλουσιοι...

Το πως το αφηνω στην φαντασια σας

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους νέους Έλληνες να μείνουν στη χώρα, να εργαστούν με σχεδόν 600 ευρώ το μήνα (καθαρά) και να τον… ξαναψηφίσουν, ο γιος του Κωνσταντίνος, βολεύτηκε με θέση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Μητσοτάκης Junior μόλις τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, προσελήφθη ως ασκούμενος στη θέση του διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού από τον Ισπανό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς.

Όπως αποκαλύπτει το Documento.gr, ο γιος του πρωθυπουργού, ο οποίος ξεκίνησε να εργάζεται με πρώτο μισθό 1.680 ευρώ, θα παραμείνει στη θέση του μετά την δοκιμαστική περίοδο και δεν αποκλείεται να λάβει σύντομα αύξηση.

Μιλώντας στην εφημερίδα ο Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς αναφέρει: «εν αναμονή της αναχώρησης ενός από τα μέλη της ομάδας, που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου 2022, και λόγω της εξαιρετικής του απόδοσης κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμαστικής περιόδου, του προτάθηκε να συνεχίσει να εργάζεται ως διαπιστευμένος κοινοβουλευτικός βοηθός».
O μισθός ξεκινάει από 1.680 ευρώ και φτάνει τα… 7.740

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, ο μισθός για την συγκεκριμένη θέση ξεκινάει από 1.680 ευρώ και φτάνει τα… 7.740, με τον γιο του πρωθυπουργού να βρίσκεται αρχικά στη χαμηλότερη βαθμίδα.

Μάλιστα ο κ. Πονς έπλεξε το εγκώμιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δηλώνοντας περήφανος που τον έχει βοηθό του: «είμαι πολύ περήφανος που έχω τον Κωνσταντίνο ως έναν από τους διαπιστευμένους κοινοβουλευτικούς βοηθούς μου. Όχι μόνο λόγω του ακαδημαϊκού του υποβάθρου και των ικανοτήτων του αλλά και επειδή είναι ένας ταλαντούχος νέος».

Στην ερώτηση για το αν ο Έλληνας πρωθυπουργός… έβαλε το χεράκι του προκειμένου να γίνει η πρόσληψη, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ απάντησε μονολεκτικά «Όχι».

Πόσο πιθανό είναι όμως να προσληφθεί σε τέτοια θέση ένας νέος, ο οποίος μπορεί να έχει αντίστοιχα, ίσως και περισσότερα προσόντα από τον γιο του πρωθυπουργού; Πώς θα καταφέρει να μπει στο Ευρωκοινοβούλιο ένας νέος που μόχθησε σκληρά να σπουδάσει, απέκτησε εφόδια αλλά δεν έχει κύκλο και γνωστούς στην ελίτ; Τα ερωτήματα είναι ρητορικά, καθώς όλοι γνωρίζουμε πόσο εύκολα βρίσκουν στρωμένους του δρόμους τα παιδιά των πολιτικών.

Ωστόσο, είναι εξοργιστικό να ακούει κανείς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κοροϊδεύει τον λαό υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία του brain drain έχει αντιστραφεί, ότι οι νέοι έχουν καταπληκτική ποιότητα ζωής, και ότι μειώθηκε η ανεργία, την ώρα που ανακοίνωσε αύξηση 1,5 ευρώ την ημέρα στον κατώτατο μισθό, επιτρέπει να την αισχροκέρδεια, και αρνείται πεισματικά να μειώσει τους φόρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου