Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Οι αλλαγές που θα γίνουν στο Twitter με ιδιοκτήτη τον Έλον Μασκ




Η μεγάλη προσφορά του Έλον Μασκ να αγοράσει το Twitter, φέρεται να έχει πάρει το πράσινο φως. Η προσφορά των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Μασκ είναι έτοιμη να γίνει αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο του Twitter, και μια επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει αργότερα μέσα στην ημέρα.

Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα η προσφορά να μη γίνει ακόμα δεκτή αλλά αυτή τη στιγμή, όλα τα σημάδια δείχνουν ότι Μασκ θα γίνει ο νέος ιδιοκτήτης του Τουίτερ – κάτι που θα φέρει πολλές αλλαγές.


Το Twitter και ο Μασκ είχαν μια συζήτηση την Κυριακή, η οποία προφανώς κράτησε πολύ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η εταιρεία δέχτηκε μεγάλη πίεση από τους μετόχους να πουλήσει και τελικά αναγκάστηκε να δεχτεί, παρά της αρχικές αντιρρήσεις.
Τι αλλαγές θα κάνει στο Twitter ο Μασκ;

Υπάρχει μια λίστα με στόχους που θέλει να πετύχει ο Έλον με την εξαγορά. Πέρα από την αντιμετώπιση προβλημάτων της “ελεύθερης έκφρασης” που είναι ο κύριος λόγος αγοράς του Τουίτερ. Έχει ακόμα μιλήσει για μεγαλύτερα tweets, κουμπί edit για διορθώσεις των Τουίτς, απομάκρυνση διαφημίσεων και απαλλαγή από spam bots — τα οποία θεωρεί παράσιτα.

If our twitter bid succeeds, we will defeat the spam bots or die trying!— Elon Musk (@elonmusk) April 21, 2022

Given that Twitter serves as the de facto public town square, failing to adhere to free speech principles fundamentally undermines democracy.

What should be done? https://t.co/aPS9ycji37— Elon Musk (@elonmusk) March 26, 2022

Ο Έλον έχει μιλήσει και για τη δημιουργία αλγόριθμου του Twitter ανοιχτού κώδικα, που θα επιτρέπει να δούμε γιατί υπάρχουν κάποιες τάσεις και γιατί ακριβώς βλέπουμε συγκεκριμένα tweets στο timeline μας σε σχέση με άλλα. Ουσιαστικά … περισσότερη διαφάνεια για τον τρόπο λειτουργίας του Twitter εσωτερικά.

Κάποιοι λένε πως η απομάκρυνση των διαφημήσεων θα οδηγήσει αναγκάστηκα την πλατφόρμα σε συνδρομές με χρήματα, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει αναφερθεί ποτέ και σίγουρα θα ήταν καταστροφικό γιατί πολλοί άνθρωποι θα αποχωρούσαν. Η αλήθεια είναι πως ο Μασκ δεν αγόρασε το Τουίτερ για επένδυση, κι αυτό φάνηκε απο την μεγάλη προσφορά αγοράς των μετοχών της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου