Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Το… φαραωνικό ανάκτορο του Mr ΔΕΗ θα διαθέτει και δύο πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων!




Αδιανόητης χλιδής η έπαυλη του Γιώργου Στάσση! Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα

Ακόμα πιο προκλητική είναι η τελευταία πινελιά πλούτου που φρόντισε ο πρόεδρος και διευθύνων..σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης να προσθέσει στο αιγαιοπελαγίτικο παλάτι, συνολικής έκτασης 759,15 τετραγωνικών μέτρων, που χτίζει στο μαγευτικό νησί της Τζιάς, την κατασκευή του οποίου έχει παρουσιάσει εκτενώς τις τελευταίες ημέρες η «δημοκρατία».

Από τη Μαρία Παναγιώτου

Ο λόγος για τις δύο πισίνες που δεσπόζουν σε καθεμία από τις δύο υπόσκαφες βίλες του, κόβοντας την ανάσα, καθώς είναι -κυριολεκτικά- ολυμπιακών διαστάσεων. Φαντάζει μάλλον υπερβολικό σε βίλες που αντικρίζουν τη θαλασσινή ομορφιά του Αιγαίου μας να τοποθετούνται ολυμπιακών διαστάσεων πισίνες, όμως είναι γεγονός. Και, προφανώς, η κατασκευή τέτοιων τεχνιτών, υδάτινων μεγαθηρίων σε νησιωτικό λόφο έχουν διαστημικό κόστος.

Αυτό από μόνο του, προφανώς, αποδεικνύει πως για τον Γιώργο Στάσση, που αποτέλεσε προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στενών συνεργατών του, τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα. Τα χρήματα είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μόνο τα ελληνικά νοικοκυριά τα οποία σφαδάζουν από το ενεργειακό κόστος που έχει εκτιναχθεί εξαιτίας και των επιλογών του κ. Στάσση.

Οι φωτογραφίες από τις ολυμπιακών διαστάσεων πισίνες που δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά η «δημοκρατία» έρχονται να συμπληρώσουν το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, στο οποίο παρουσιάσαμε το φωτογραφικό άλμπουμ των δύο πέτρινων βιλών, με τα δεκάδες δωμάτια και τις… φαραωνικές κατασκευές που χτίζει το golden boy της ΔΕΗ μέσα σε έκταση 8,5 στρεμμάτων στο πιο κοντινό νησί των Κυκλάδων. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το θέμα περί του παλατιού που χτίζει ο κ. Στάσσης έφερε πρώτη στο προσκήνιο η «κυριακάτικη δημοκρατία» που κυκλοφόρησε εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο.



Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η προέγκριση της άδειας δόμησης (Α/Α 70994) για το ανάκτορο του κ. Στάσση εκδόθηκε από την Υπηρεσία Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, όπου υπάγεται η Κέα, στις 7 Οκτωβρίου του 2019, δηλαδή λίγους μήνες μετά τον διορισμό του, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις αρχές Αυγούστου του 2019. Η οριστική άδεια (Α/Α 86439), ωστόσο, εκδόθηκε στις 3 Δεκεμβρίου του 2019. Οι οικοδομικές εργασίες ξεκίνησαν λίγο καιρό αργότερα κι εφόσον ο κ. Στάσσης είχε ήδη διατελέσει για μεγάλο διάστημα πρόεδρος της ΔΕΗ.

Πώς κατάφερε ένας, έστω εξαιρετικά αμειβόμενος, μάνατζερ των 360.000 ευρώ τον χρόνο να χτίσει ένα μεγαθήριο εκατομμυρίων παραμένει το μεγάλο ερώτημα, που πρέπει να απαντηθεί από τις εισαγγελικές Αρχές.
Ελέγχεται για «ξέπλυμα» ο… Mr ΔΕΗ!

Το ενδιαφέρον της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες φαίνεται πως τράβηξαν οι αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» για το ανάκτορο που χτίζει στην Τζια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο προσωπικό της blog στο διαδίκτυο η δικαστική ρεπόρτερ Μαίρη Μπενέα, ο πρόεδρος της Αρχής για την Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος, ε.τ. αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, μελετάει τα σχετικά δημοσιεύματα, για να ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση των δύο υπόσκαφων βιλών του «χρυσού» μάνατζερ της ΔΕΗ. Το σχετικό ρεπορτάζ ανέφερε ακόμη πως ο κ. Στάσσης θα ελεγχθεί και για «πόθεν έσχες».Γιώργος Στάσσης

Η κυβέρνηση, από την άλλη, επέλεξε χθες να καλύψει πλήρως τον πρόεδρο της ΔΕΗ μέσα από μια ρητορική που αποτελούσε στην πραγματικότητα απαγγελία του non paper που είχε διακινηθεί σε συστημικά μέσα, αμέσως μετά την αποκάλυψη του θέματος από την «κυριακάτικη δημοκρατία». Το συγκεκριμένο non paper, βεβαίως, είχε αποδοθεί σε «κύκλους της ΔΕΗ» και προσπαθούσε να δικαιολογήσει το εξωφρενικό κόστος του ανακτόρου, αλλά και να διασκεδάσει τις πληροφορίες που διακινούνται στην τοπική κοινωνία της Τζια για μαύρα χρήματα που δαπανώνται για το χτίσιμό του, για τα οποία δεν ζητείται η έκδοση νόμιμων παραστατικών.

Στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λοιπόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του documentο.gr για το θέμα που έχει προκαλέσει σωρεία δημοσιευμάτων αλλά και καυστικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η απάντησή του ήταν πως «ο κ. Στάσσης, πολύ πριν γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, είχε μία επαγγελματική πορεία σε πολυεθνικές εταιρίες με πολύ υψηλές αμοιβές, που του επέτρεψαν να δρομολογήσει από πριν γίνει διευθύνων σύμβουλος στη ΔΕΗ και να υλοποιεί την επένδυση αυτή».

Να υπενθυμίσουμε πως και οι «κύκλοι της ΔΕΗ» είχαν απαντήσει πως ο κ. Στάσσης «πριν αναλάβει καθήκοντα στη ΔΕΗ επί τουλάχιστον μία 15ετία διατέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος (CEO) της Enel στο εξωτερικό, με μισθούς πολλαπλάσιους σε σχέση με τις σημερινές απολαβές του στη ΔΕΗ» και πως «η απόκτηση της έκτασης και η ανέγερση δύο κατοικιών συνολικού εμβαδού 759 τ.μ. έχουν καθαρά επενδυτικό χαρακτήρα».

Και είναι τόσο όμοιες οι απαντήσεις, που μπορούμε με ασφάλεια να συμπεράνουμε πως πρόκειται για εφαπτόμενους κύκλους.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος μέσω του Νάσου Ηλιόπουλου σχολίασε πως «όσο τα golden boys του κ. Μητσοτάκη ζουν στη χλιδή τόσο οι πολίτες θα πληρώνουν τα σπασμένα τους στους λογαριασμούς του ρεύματος».




newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου