Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Έργα μουσικής Μπαρόκ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων


Έργα μουσικής Μπαρόκ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Έργα μουσικής Μπαρόκ από συνθέτριες και συνθέτες του 17ου αιώνα θα παρουσιάσει το Εργαστήριο Παλαιάς Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, σε μια συναυλία που εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων «Χρόνος-Χώρος» που πραγματοποιεί η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η Κατερίνα Μιχοπούλου στο τσέμπαλο και οι Σπύρος Γκικόντης και Ανθή Ιωαννίδου στα βιολιά θα ερμηνεύσουν Ιταλικό και Γαλλικό μπαρόκ αύριο Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, στις 8 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας».
Στη σπουδαιότητα του ρόλου της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ανδρέας Φωτόπουλος, ευχαριστώντας στη συνέχεια τους καθηγητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου.
«Στο γειτονικό μας Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών έχει δημιουργήσει μια ισχυρή σχολή, με εμβέλεια ευρωπαϊκή. Στους κόλπους του έχουν δημιουργηθεί εργαστήρια που εμβαθύνουν στην έρευνα, τη μελέτη και την καλλιτεχνική ερμηνεία. Είναι τιμή να έχουμε την δυνατότητα να γίνουμε κοινωνοί του έργου τους και της δραστηριότητάς τους.
Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν φιλοξενούμε αύριο στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» το Εργαστήριο Παλαιάς Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Οι συνάδελφοι έρχονται χωρίς αμοιβή να παρουσιάσουν την δουλειά τους και να συναντηθούν με το κοινό της πόλης των Ιωαννίνων, που σπάνια έχει την ευκαιρία να έλθει σε επαφή με ένα τόσο στοχευμένο ρεπερτόριο. Τους ευχαριστούμε γι' αυτό θερμά και προσδοκούμε περισσότερες και στενότερες συνεργασίες στο μέλλον.
Εκ μέρους της Πρυτανείας οφείλω να επισημάνω ότι η διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να κρατήσουμε το Πανεπιστήμιο ανοιχτό για το ευρύ κοινό και να το φέρουμε κοντά στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η αξιοποίηση των χώρων και των υποδομών του Πανεπιστημίου σε μια τέτοια κατεύθυνση είναι σημαντικός στόχος για την Πρυτανεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για ένα μοναδικό στην Ελλάδα Εργαστήριο έκανε λόγο το Μέλος της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτρια Μαριλένα Λέκκα.



http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου