Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρώτη η Ήπειρο σε πιστοποιήσεις ξενοδοχείων που υιοθέτησαν το Ελληνικό πρωινό


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρώτη η Ήπειρο σε πιστοποιήσεις ξενοδοχείων που υιοθέτησαν το Ελληνικό πρωινό

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του Ελληνικού πρωινού Ηπείρου στην 10η έκθεση HO.RE.CA 2015 που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-9 Φεβρουαρίου 2015 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.
Ιδιαιτέρως υψηλή ήταν η προσέλευση επισκεπτών στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ η Ηπειρώτικη γαστρονομία και το Ελληνικό πρωινό Ηπείρου κέρδισε τις εντυπώσεις. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο λειτούργησε μέσα στο κεντρικό περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, παρουσιάστηκαν τα προϊόντα της Ηπείρου, οι εκατοντάδες επισκέπτες που ήρθαν γεύτηκαν παραδοσιακές Ηπειρώτικες συνταγές και ενημερώθηκαν τόσο για τα προϊόντα όσο και για τις ομορφιές της Ηπείρου.


Στόχος ήταν η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και της ιδιαιτερότητας των τοπικών μας προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς και επίσης η παρουσίαση και γνωριμία και εξοικείωση του κοινού με το ελληνικό Ηπειρώτικο πρωινό. Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενισχύσει την Ηπειρώτικη παραγωγή, και να προσδώσει αναγνωρισιμότητα και προστιθέμενη αξία στα Ηπειρώτικα προϊόντα, συμβάλλοντας στην αύξηση της ζήτησης τους, έκανε αισθητή την παρουσία της, ως μία μάλιστα από τις επτά τιμώμενες Περιφέρειες.
Ο κ. Πίττας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξ.Ε.Ε. και υπεύθυνος του προγράμματος Ελληνικό Πρωινό, ανέφερε ότι η Ήπειρος είναι η πρώτη περιφέρεια σε αριθμό πιστοποιήσεων ξενοδοχείων που έχουν υιοθετήσει επίσημα το Ελληνικό πρωϊνό της Ηπείρου, γεγονός που σημαίνει ότι οι προσπάθειες του Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κ. Στράτου Ιωάννου έχουν αποτέλεσμα και η διάδοση του πρωινού προχωρά με γοργό ρυθμό.
Ο κ. Ιωάννου, ο οποίος παραβρέθηκε στην έκθεση, δήλωσε «Η προώθηση του Ελληνικού πρωινού της Ηπείρου και γενικότερα της ηπειρώτικης γαστρονομικής παράδοσης αυξάνει την επιθυμία των τουριστών να επισκεφτούν την Ήπειρο. Επιπλέον, ενισχύει τους ξενοδόχους μέσω της ισχυροποίησης της ταυτότητας των προϊόντων που προσφέρουν, αλλά και την εμπειρία του επισκέπτη και μέσω αυτών αυξάνει τη ζήτηση των τοπικών μας προϊόντων, ενδυναμώνει την τοπική παραγωγή και ενισχύει το εισόδημα των παραγωγών. Συνέχισε λέγοντας «Θέλω να ευχαριστήσω τους Ηπειρώτες παραγωγούς, οι οποίοι, προσφέροντας μας τα προϊόντα τους, συνετέλεσαν στο να έχει η συγκεκριμένη ενέργεια ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, τους Ηπειρώτες σεφ μας, τον κ. Αλεξάνδρου Παύλο, τον κ. Κωνσταντίνο Κυριάκη, τον κ. Αλέξη Θεοδωράκη, τον κ. Αλέξανδρο Ροπόκη, την κ. Μαρία Μερκούρη, την κ. Αλεξία Αγραφιώτου, που επιμελήθηκαν το Πρωινό της Ηπείρου και κατέπληξαν τους επισκέπτες με τα Ηπειρώτικα εδέσματα που ετοίμασαν, καθώς και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, για την άρτια συνεργασία που είχαμε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης ενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου