Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Χιονίζει και στα Γιάννενα - Μάχη για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι


Χιονίζει και στα Γιάννενα - Μάχη για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι

Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας

Στα λευκά αναμένεται να ντυθεί και η πόλη των Ιωαννίνων, καθώς εδώ και λίγη ώρα χιονίζει, με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να αναφέρουν ότι η χιονόπτωση θα συνεχιστεί μέχρι και τις πρωινές ώρες.
Πυκνή είναι η χιονόπτωση στα ορεινά των Ιωαννίνων, με περισσότερα από 30 μηχανήματα της Περιφέρειας, των Δήμων και ιδιωτικά να δίνουν μάχη για τον αποχιονισμό στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Η κίνηση στους περισσότερους δρόμους γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη Σοφία Τσέπα, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος έκανε λόγο για μια δύσκολη νύχτα και συνέστησε υπομονή. Όπως ανέφερε, ο αποχιονισμός θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της 


νύχτας.
Ένα πρόβλημα δημιουργήθηκε νωρίτερα στον δρόμο που συνδέει τα Γιάννενα με την Άρτα μέσω Σκλίβανης – μετά τη διακοπή κυκλοφορίας λόγω καθίζησης στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας. Μία νταλίκα γλίστρησε και «δίπλωσε», δημιουργώντας για λίγα λεπτά δυσχέρεια στην κυκλοφορία. Η Πολιτική Προστασία σε συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας αποφάσισε να απαγορεύσει την κίνηση μεγάλων οχημάτων για μία ώρα, προκειμένου να γίνει πιο εύκολα ο αποχιονισμός και ρίψη αλατιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου