Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Καρναβαλικές εκδηλώσεις σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό


Καρναβαλικές εκδηλώσεις σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό

Μετά τα προεόρτια των αποκριάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 14 Φεβρουαρίου το βράδυ, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, από τον Σύλλογο Γυναικών Φιλιππιάδας, σε καφετέρια της πόλης με τίτλο: «Κόκκινος χορός» η αυλαία των αποκριάτικων και καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δήμο Ζηρού θα ανοίξει την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου περίπου στις 11 το πρωί, στο Θεσπρωτικό. Ο μάγος Μόντζο Τζόντζο μαζί με κλόουν και ξυλοπόδαρους θα ξεκινήσουν τα ‘μαγικά’ τους και τις επιδείξεις τους με σκοπό να προσφέρουν στιγμές κεφιού και χαλάρωσης σε μικρούς και μεγάλους.
Στο μεταξύ όλα είναι έτοιμα για τις καρναβαλικές και άλλες αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Φιλιππιάδα, το Θεσπρωτικό και σε άλλες Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου.
Μετά το γκρουπ του συλλόγου νέων Φιλιππιάδας και τον σύλλογο «το χορότεχνον» που προστέθηκαν στον μεγάλο κατάλογο των συμμετεχόντων στις καρναβαλικές εκδηλώσεις Φιλιππιάδας, συμμετοχή δήλωσαν ακόμη και ο Σύλλογος Νέων Καμπής αλλά και ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής οι οποίοι θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα.
Η μεγάλη καρναβαλική γιορτή της Φιλιππιάδας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ. Τα δεκάδες γκρουπ που θα λάβουν μέρος, θα είναι όλων των ηλικιών, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα συμμετάσχουν και γκρουπ ανδρών.
Τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Φιλιππιάδα (η καρναβαλική παρέλαση θα ξεκινήσει από την οδό Μπιζανίου και θα τερματίσει στην κεντρική πλατεία) διοργανώνει για 13η φορά ο Σύλλογος Γυναικών Φιλιππιάδας με την υποστήριξη του Δήμου Ζηρού.
Εξάλλου όπως ανακοίνωσε ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κερασούντας την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. σε κατάστημα της Δ.Κ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε συνδυασμό με αποκριάτικα παραδοσιακά έθιμα.
Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις έχουν ως εξής:
Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου το πρωί στην κεντρική πλατεία Φιλιππιάδας, ο μάγος Μόντζο Τζόντζο θα κάνει μαγικά κόλπα και χάπενινγκ, ενώ εξειδικευμένοι κλόουν και ξυλοπόδαροι θα πυροδοτήσουν το κέφι και θα προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και χαράς σε μικρούς και μεγάλους.
Στη συνέχεια των εκδηλώσεων μέλη της αδελφότητας Ανωγιωτών θα χορέψουν στον ίδιο χώρο το παραδοσιακό γαϊτανάκι. Ο μάγος Μόντζο Τζόντζο μαζί με τους κλόουν και τους ξυλοπόδαρους, οι οποίοι όπως προαναφέραμε θα ξεκινήσουν τις επιδείξεις τους και τα χάπενινγκ από το Θεσπρωτικό την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου θα συνεχίσουν την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στην Φιλιππιάδα.
Επίσης την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου το βράδυ στη Δημοτική Κοινότητα Ριζοβουνίου και μετά το τέλος του καρναβαλιού στο Θεσπρωτικό, θα γίνει αναπαράσταση του εθίμου του αποκριάτικου γάμου και θ’ ακολουθήσει το κάψιμο του καρνάβαλου και ψησίματα για τον εορτασμό της Αποκριάς.
Την ίδια ημέρα το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, διοργανώνει τζαμάλες και ψησίματα.
Την εκφώνηση στις καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Φιλιππιάδα θα κάνει ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Μπάκας.
Περισσότερα στοιχεία για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Ζηρού, μπορείτε να βρίσκεται καθημερινά στο facebook στη σελίδα: Καρναβάλι Φιλιππιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου