Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Συνεχίζονται οι δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων


Συνεχίζονται οι δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων 


Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι παραστάσεις και λοιπές δραστηριότητες του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο θέατρο «Καμπέρειο». Την Πέμπτη λήγει η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής στο σεμινάριο Θεατρικής Αγωγής, το Σάββατο θα ξεκινήσουν τα σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής και τέλος την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι η αφηγηματική παράσταση «Ο βασιλιάς των πουλιών» στο πλαίσιο του προγράμματος Κυριακές με παραμύθια.

Αναλυτικά: ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ, Συμπαραγωγή «ΠΙΝΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ». Ερμηνεία: Βασίλης Γουργούλης, Συμμετέχει η Ελεωνόρα Ηλία, Διασκευή-επεξεργασία κειμένου: Νίκος Σφαιρόπουλος - Βασίλης Γουργούλης, Σκηνοθεσία: Νίκος Σφαιρόπουλος, Σκηνικά, φωτισμοί, επιμέλεια μουσικής: Πάνος Ευαγγέλου, Κοστούμια: Σοφία Θεοδωράκη, Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Ανδρεάδη, Φωτογραφίες, βίντεο: Μενέλαος Συκοβέλης.

Έως 15/2 κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ώρα 9.00’ μ.μ. Διάρκεια παράστασης: 80’ Τιμές εισιτηρίων: 10 € και 5 € για μαθητές, φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους, μέλη ΚΑΠΗ

Κυριακές με παραμύθια, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ, «Ο βασιλιάς των πουλιών», συμπαραγωγή . Αφήγηση: Ανθή Θάνου, Ακορντεόν και τραγούδι: Όλγα Γρηγοριάδου, Κιθάρα και φωνή: Αλέξανδρος Μακρής, Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00. Διάρκεια παράστασης: 60’. Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής για όλες τις ηλικίες. Πετάει, πετάει ο βασιλιάς! Ποιος βασιλιάς; Ο βασιλιάς των πουλιών! Ποιος είναι; Έλα και θα δεις! Ακολουθώντας το δρόμο των παλιών παραμυθάδων αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών που ψυχαγωγούν και δίνουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Η παράσταση των λαϊκών παραμυθιών έχει ηθικό, ψυχολογικό και γλωσσικό κέρδος. Υπερβαίνει την πραγματικότητα και ανοίγει ένα παράθυρο στη φαντασία, στη δημιουργικότητα, στην ελπίδα.

Σεμινάριο Θεατρικής Αγωγής. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων οργανώνει σεμινάρια για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, θεατρολόγους, αλλά και για φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων και όσους χρησιμοποιούν τη θεατρική έκφραση σε ομάδες παιδιών και εφήβων. Θα πραγματοποιηθούν σε σύνολο 46 ωρών ξεκινώντας το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστούν έως τις 28 Μαρτίου. Περιλαμβάνουν τους θεματικούς κύκλους Θεατρικό παιγνίδι – Τεχνικές αφήγησης, Θεατρικός αυτοσχεδιασμός και δημιουργική έκφραση, Βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας - Επίλυση συγκρούσεων στο εκπαιδευτικό πλαίσιο, Δημιουργική γραφή στη θεατρική έκφραση, Κουκλοθέατρο - βασικές αρχές της κίνησης, Ανεβάζοντας μια παράσταση στο σχολείο: Θεατρικό κείμενο - ρόλοι - σκηνοθετικές προτάσεις, Διαμορφώνοντας θεατρικά τους χώρους στο σχολείο. Τα σεμινάρια είναι βιωματικά και οι συμμετέχοντες πρέπει να παρακολουθήσουν όλους τους κύκλους τους προκειμένου να τους χορηγηθεί Βεβαίωση παρακολούθησης. Η τιμή συμμετοχής είναι 50 € και για δηλώσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 26 510 25 670, ώρες 09:00 - 13:30 μέχρι και την Πέμπτη. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου