Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πλούσιο το πρόγραμμα δράσεων των ΚΗΦΗ Ηγουμενίτσας


Πλούσιο το πρόγραμμα δράσεων των ΚΗΦΗ Ηγουμενίτσας Το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας συνεχίζει να ενισχύει το θεσμό του ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων), με δύο ενεργές, περιφερειακές Δομές (Πέρδικα- Πλαταριά). Τα ΚΗΦΗ εξυπηρετούν 30 ηλικιωμένους προσφέροντας

• Σίτιση (πρωινό- μεσημεριανό)

• Νοσηλευτική Φροντίδα

• Ατομική Υγιεινή

• Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης

• Περίπατοι- Εκδηλώσεις

Τα ΚΗΦΗ στελεχώνονται με άρτια καταρτισμένο προσωπικό: Νοσηλεύτρια, Κοινωνικό Φροντιστή, Βοηθητικό προσωπικό, Οδηγό. Εποπτεύονται από το Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Π.Α Κ.Π.ΠΟ και συνεργάζονται με όλες τις κοινωνικές δομές εξυπηρέτησης ηλικιωμένων που λειτουργούν στη περιοχή.

Σε μια προσπάθεια να έρθουν οι ηλικιωμένοι σε επαφή με ομάδες της κοινωνίας οι ωφελούμενοι των ΚΗΦΗ μαζί με το προσωπικό μοίρασαν σχολικά είδη στους μαθητές του Δημοτικού σχολείου της Πλαταρίας. Τα Χριστούγεννα πραγματοποιήθηκε εορτασμός στο χώρο του ΚΗΦΗ Πλαταριάς με την συμμετοχή της Γ` Τάξης του Δ` Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας. Οι ηλικιωμένοι μαζί με τους μαθητές κατασκεύασαν στολίδια, δώρα και κάρτες για τις γιορτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου