Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκίνημα για το «Ημερολόγιο ενός τρελού»


Ξεκίνημα για το «Ημερολόγιο ενός τρελού»


Ξεκίνησαν οι παραστάσεις του έργου του Νικολάι Γκόγκολ, στο θέατρο «Καμπέρειο» με την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Ξεκίνησαν χτες οι παραστάσεις του έργου «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ, στο θέατρο «Καμπέρειο» με την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Στο «Ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ, η ερμηνεία είναι του Βασίλη Γουργούλη ενώ συμμετέχει και η Ελεωνόρα Ηλία.
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κείμενα καταγραφής της ανθρώπινης ψυχολογίας και της αλληλεπίδρασής της με το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι και όχι μόνο της συγκεκριμένης εποχής στην οποία αναφέρεται. Οι δομές της κοινωνίας μπορεί να αλλάζουν, οι βασικές της αρχές όμως παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο. Ο Γκόγκολ περιγράφει το ατομικό, υπονοώντας το συλλογικό και επιχειρεί να προσδώσει στην κοινωνία την απουσία λογικής. Μέσα από το πρίσμα μιας ασθένειας η οποία κρούει των κώδωνα του κινδύνου για την ίδια την ύπαρξη της κοινωνίας που οδηγείται σε δρόμους σκοτεινούς, φτάνοντας κάποια στιγμή στο αναπόφευκτο και επικίνδυνο τέλος της.
Οι άλλοι συντελεστές είναι:
Διασκευή-επεξεργασία κειμένου: Νίκος Σφαιρόπουλος - Βασίλης Γουργούλης, σκηνοθεσία: Νίκος Σφαιρόπουλος, σκηνικά, φωτισμοί, επιμέλεια μουσικής: Πάνος Ευαγγέλου, κοστούμια: Σοφία Θεοδωράκη, επιμέλεια κίνησης: Έλενα Ανδρεάδη
Φωτογραφίες, βίντεο: Μενέλαος Συκοβέλης.
Θα παίζεται έως 15/2 κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, ώρα 9.00’ μ.μ. στο Θέατρο «Καμπέρειο» - Διάρκεια παράστασης: 80’
Τιμές εισιτηρίων: 10 € και 5 € για μαθητές, φοιτητές, άνεργους, πολύτεκνους, μέλη ΚΑΠΗ
Για τις παραστάσεις του έργου γίνεται προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θέατρου Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ώρες 11 το πρωί με 1 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα μέχρι την έναρξη των παραστάσεων του έργου στις 9 το βράδυ.

Και παραμύθια

Κυριακές με παραμύθια, η παράσταση αφήγησης «Κι αν ήταν.. κι αν δεν ήταν…», σε αφήγηση της Μαρίας Μαχαίρα και μουσική του Δημήτρη Καραγεώργου ανεβαίνει την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στις 12:00 Θέατρο «Καμπέρειο» Διάρκεια παράστασης: 60. Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Η παράσταση αφήγησης παραμυθιών απευθύνεται στο παιδικό κοινό. Παραμύθια λαϊκά από όλον τον κόσμο που θα παραμυθοταξιδέψουν τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους. Βασιλιάδες, δράκοι και θεριά θα συναντηθούν στων παραμυθιών τους δρόμους, θα παλέψουν, θα αναμετρηθούν και θα στέψουν βασιλιά την παιδική καρδιά.

Σεμινάριο Θεατρικής Αγωγής
Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων οργανώνει τη φετινή θεατρική περίοδο σεμινάρια για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, θεατρολόγους, αλλά και για φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων και όσους, χρησιμοποιούν τη θεατρική έκφραση σε ομάδες παιδιών και εφήβων με θέμα τη «Θεατρική Αγωγή». Θα πραγματοποιηθούν σε σύνολο 46 ωρών ξεκινώντας το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστούν στις 14, 15 και 28 του ίδιου μήνα, καθώς και 2, 7, 21, 22 και 28 Μαρτίου.
Περιλαμβάνουν τους θεματικούς κύκλους: Θεατρικό παιγνίδι – Τεχνικές αφήγησης, Θεατρικός αυτοσχεδιασμός και δημιουργική έκφραση, Βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας - Επίλυση συγκρούσεων στο εκπαιδευτικό πλαίσιο, Δημιουργική γραφή στη θεατρική έκφραση, Κουκλοθέατρο - βασικές αρχές της κίνησης, Ανεβάζοντας μια παράσταση στο σχολείο: Θεατρικό κείμενο - ρόλοι - σκηνοθετικές προτάσεις, Διαμορφώνοντας θεατρικά τους χώρους στο σχολείο. Τα σεμινάρια είναι βιωματικά και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλους τους κύκλους τους προκειμένου να τους χορηγηθεί Βεβαίωση παρακολούθησης. Η τιμή για κάθε συμμετέχοντα είναι 50 € και για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 26 510 25 670, ώρες 09:00 - 13:30 μέχρι και την Πέμπτη 5/2/2015. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου