Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ο κίνδυνος τoυ Υδροηλεκτρικού Φράγματος Πουρναρίου

Ο κίνδυνος τoυ Υδροηλεκτρικού Φράγματος Πουρναρίου


Οι εικόνες Βιβλικής καταστροφής που έζησε η πόλη της Άρτας και τα χωριά του κάμπου τις τελευταίες μέρες, απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι η λειτουργία του Υδροηλεκτρικού φράγματος Πουρναρίου αποτελεί άμεσο και τεράστιο κίνδυνο για την περιοχή μας.

Οι πρόσφατες διαμαρτυρίες των κατοίκων κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και οι ανησυχίες των πολιτών από τη λειτουργία του φράγματος επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Η λειτουργία του φράγματος Πουρναρίου αποτελεί άμεσο και σπουδαίο κίνδυνο για την ευρύτερη περιοχή. Αποδείχθηκε ότι η Άρτα και τα χωριά της είναι τελείως απροστάτευτα. Τα αντιπλημμυρικά έργα της ΔΕΗ κατέρρευσαν σα χάρτινος πύργος και παρέσυραν μαζί, τους κόπους και τις θυσίες των κατοίκων της περιοχής.
Η προστασία και συντήρηση των ιστορικών μνημείων της περιοχής και ειδικότερα του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας αποδείχθηκε ανεπαρκής, με αποτέλεσμα την κατάρρευσή του.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας ζητά:
1) από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας τη διεξαγωγή κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση και τον καταλογισμό των ευθυνών για τον κίνδυνο που προκλήθηκε στη ζωή και την υγεία των πολιτών καθώς και για τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν στις περιουσίες των κατοίκων και στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς μας.
2) από την πολιτεία να προβεί στις άμεσες και απαραίτητες ενέργειες αφενός για την άμεση και ολοσχερή αποκατάσταση των πάσης φύσεως ζημιών των κατοίκων της περιοχής και αφετέρου να λάβει τα αναγκαία και αποτελεσματικά μέτρα για την ασφαλή διαχείριση των υδάτινων πόρων, με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του αρτινού λαού, καθώς και στην άμεση ανακατασκευή του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας
Δημήτρης Τσίρκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου