Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Δημιουργείται Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Δ. Αρταίων


Δημιουργείται Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Δ. Αρταίων 


Συνεδρίασε την Τετάρτη το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. Πολλά τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου και αξιόλογες οι αποφάσεις που ελήφθησαν, με κύρια τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αρταίων για την οικονομική στήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων αποφάσισε πρώτον, την απαλλαγή των κατοικιών που επλήγησαν στο Δήμο Αρταίων από τα δημοτικά τέλη για ένα χρόνο και δεύτερον, σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΑ την απαλλαγή των κατοικιών που επλήγησαν από τους λογαριασμούς ύδρευσης για ένα χρόνο.

Άλλο ένα σημαντικό θέμα που ψηφίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, μετά από πρόταση του Δημάρχου Αρταίων, είναι η κατασκευή αγάλματος του Στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη, το οποίο θα τοποθετηθεί στην είσοδο της πόλης μας, είτε στον κυκλικό κόμβο στο Στρατόπεδο Παπακώστα είτε στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου. Για το θέμα αυτό παραβρέθηκε στη συνεδρίαση και ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, ο οποίος επεσήμανε ότι το κόστος του αγάλματος θα το αναλάβουν από κοινού οι Δήμοι Αρταίων και Γεωργίου Καραϊσκάκη καθώς και η Περιφέρεια Ηπείρου, αφού αποτελεί στόχο όλων να τιμηθεί ο ήρωας της Επανάστασης με ένα νέο επιβλητικό άγαλμα που θα κοσμεί την είσοδο της Άρτας και θα προετοιμάζει τους επισκέπτες οδηγούς για τη μετάβασή τους στον όμορο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη. Επίσης, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αναβάθμιση και ο καλλωπισμός της πλατείας Καραϊσκάκη.

Το ταμείο

Σε ό, τι αφορά το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα λειτουργεί υπό τη μορφή «ειδικού λογαριασμού διαχείρισης κρίσεων», με πόρους από δωρεές από κάθε είδους φυσικά ή νομικά πρόσωπα, έσοδα από Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις κλπ. Σκοπός είναι η παροχή έκτακτων οικονομικών βοηθημάτων στην παρούσα φάση των πλημμυροπαθών και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (π.χ ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά κ.λ.π.) αλλά και γενικότερα ατόμων που αδυνατούν να καλύψουν κατά τις περιστάσεις και για έκτακτους λόγους τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, κατόπιν αιτιολογημένης έκθεσης της αρμόδιας κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου. Επιπλέον θα χρηματοδοτεί εξοπλισμό και υπηρεσίες με σκοπό την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη σε περιπτώσεις επέλευσης σοβαρών και έκτακτων γεγονότων».

Όσον αφορά τον κανονισμό λειτουργίας του Ταμείου κοινωνικής Αλληλεγγύης, σημειώνεται ότι αυτό θα λειτουργεί ως ειδικός λογαριασμός διαχείρισης κρίσεων, χωρίς καμία εμπλοκή και ανάμιξη με την οικονομική διαχείριση του Δήμου Αρταίων. Δεν αποτελεί έσοδο ή δαπάνη του Δήμου και διαθέτει οικονομική αυτοτέλεια, καθώς δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Αρταίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου