Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Διπλή τραγωδία στα Γιάννενα για πατέρα που έχασε το παιδί του

Διπλή τραγωδία στα Γιάννενα για πατέρα που έχασε το παιδί του


Η διπλή τραγωδία που ζει η οικογένεια του Σπύρου Γεωργόπουλου έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα.

Ο ίδιος και η σύζυγός του έχασαν το αγγελούδι τους, λίγες μέρες μετά τη γέννησή του... Μόλις όμως είχαν επιστρέψει από την κηδεία, πληροφορήθηκαν ότι το βρέφος που αποχαιρέτισαν, δεν ήταν το δικό τους παιδί, αλλά κάποιο άλλο...

Η μαρτυρία του Σπύρου Γεωργόπουλου συγκλονίζει... Κλαίγοντας αναρωτιέται πως είναι δυνατό να θάψει δυο φορές το ίδιο του το παιδί και αγανακτεί έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς κανένας από τους αρμόδιους, δεν του είπε ούτε μια συγνώμη...

Το κοριτσάκι τους γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου. Οι γιατροί διέγνωσαν κάποιο πρόβλημα στο έντερο και το μωρό μπήκε στη μονάδα.

«Κάθε μέρα μας έλεγαν ότι πάει καλύτερα... Την Κυριακή, του άλλαξαν την αντιβίωση για να αντιμετωπίσουν το μικρόβιο... Η καρδούλα του χτυπούσε ως τις οκτώ το βράδυ. Στις οκτώμισι μας είπαν ότι κατέληξε...»

Αυτό ήταν το πρώτο μέρος του δράματος. Η οικογένεια απευθύνθηκε σε γραφείο τελετών για να αναλάβει την κηδεία του μωρού. Η παράκλησή τους ήταν να υπάρχει λευκό φέρετρο.

Η κηδεία έγινε την Τρίτη στις έντεκα το πρωί... Και η συνέχεια από τον ίδιο τον πατέρα...

GEORGOPOYLOS «Επιστρέψαμε στο σπίτι για να δώσουμε κουράγιο ο ένας στον άλλο.

Το απόγευμα μας πήρε τηλέφωνο ο αξιωματικός υπηρεσίας. Μου είπε να κάνω κουράγιο για όσα θα ακούσω... Και μετά μου είπε ότι έγινε λάθος. Αντί να μας δώσουν το κοριτσάκι μας, μας έδωσαν άλλο παιδί. Και συνέχισε λέγοντας ότι το δικό μας είναι στο νεκροτομείο».

Ο ίδιος και η οικογένειά του έχασαν τον κόσμο. Δεν χωρούσε στο μυαλό τους ότι το πλασματάκι που αποχαιρέτισαν ήταν ένα άλλο παιδί και πως το δικό τους βρίσκονταν ακόμη στο νεκροτομείο.

«Θα ζήσουμε το δράμα μας για δεύτερη φορά... Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω σαν πατέρας... Και το παιδάκι που θάψαμε ποιο είναι, ποια είναι η οικογένειά του; Στο Νοσοκομείο μου είπαν ότι είχε μεταφερθεί από την Κέρκυρα, από την αστυνομία μου είπαν ότι ήρθε από το Αργυρόκαστρο... Δεν μπορώ να καταλάβω αυτά που συμβαίνουν»...

Και πώς να χωρέσουν στ' αλήθεια σε ανθρώπου νου.

Ο Σπύρος Γεωργόπουλος στέκεται έξω από το νεκροτομείο... Κανένας δεν βρέθηκε να του πει ούτε μια κουβέντα. Ένα λόγο παρηγοριάς, μια συγνώμη...

«Κανένας... Κάποιος να μας πει πως έγινε αυτό το λάθος.. Εγώ είμαι χαροκαμένος. Ζω τον γολγοθά μου. Κάποιοι όμως πρέπει να κοιτάξουν όσα συμβαίνουν εδώ»!

Από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης. Μιας υπόθεσης που δεν έχει προηγούμενο στα τοπικά χρονικά.
Πηγη: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου