Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Μην διεκδικείτε τις γερμανικές αποζημιώσεις, υπονομεύετε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, λέει ο Γκι Φερχόφστατ

Μην διεκδικείτε τις γερμανικές αποζημιώσεις, υπονομεύετε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, λέει ο Γκι Φερχόφστατ


Αντίθετες προς το ευρωπαϊκό πνεύμα χαρακτήρισε ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ, τις ελληνικές διεκδικήσεις σχετικά με το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο Αλ. Τσίπρας «υπονομεύει τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και φαίνεται να έχει ξεχάσει ότι οι πρώην εχθροί έχουν κάνει μια θεμελιώδη επιλογή, αυτή της συνεργασίας και της οικοδόμησης ενός κοινού μέλλοντος, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», αναφέρει μεταξύ άλλων σε γραπτή του ανακοίνωση ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου. «Με αυτόν τον τρόπο διόρθωσαν το λάθος που είχε γίνει από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο», συνεχίζει. .

Σύμφωνα με τον Γκ. Φερχόφστατ, «οι διεκδικήσεις του κ. Τσίπρα δεν έχουν νόημα και καθιστούν πιο δύσκολη την αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης. Αντί να κυνηγά τα φαντάσματα του παρελθόντος, θα πρέπει να επικεντρώσει όλες τις προσπάθειές του για την οικοδόμηση ενός νέου μέλλοντος για την Ελλάδα».

«Η Ευρωπαϊκή περιοδεία των κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη, την περασμένη εβδομάδα, απέδειξε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν ένα ισχυρό και σοβαρό σχέδιο μεταρρύθμισης. Μόνο με την παρουσίαση ενός παρόμοιου σχεδίου θα μπορέσει η ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί την επέκταση της ωρίμανσης των δανείων και αναθεωρημένα επιτόκια δανεισμού. Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη», καταλήγει ο Γκι Φερχόφστατ.


Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου