Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019



Το 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων στο πρόγραμμα Erasmus+



Το 2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων «Γεώργιος Σταύρου» κατά τα σχολικά έτη 2018-2020 συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, βασική δράση 2 (ΚΑ2)-σύμπραξη ανταλλαγών μεταξύ σχολείων.



Στο συγκεκριμένο σχέδιο με τίτλο «Destroying Prejudices» συντονιστής του προγράμματος ορίστηκε το σχολείο της Λιθουανίας και συμμετέχουν άλλα 4 σχολεία από ισάριθμες χώρες και πιο
συγκεκριμένα από την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία.


Το θέμα της σύμπραξης έχει ως αντικείμενό του τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις. Οι κοινωνίες εμφανίζουν σημάδια προκαταλήψεων και στερεοτύπων και το σχολείο που είναι μικρογραφία αυτών, τα αναπαράγει πολλές φορές αντί να δίνει πάντα ευκαιρίες στους μαθητές να τα υπερπηδήσουν.
Σκοπός του προγράμματος είναι να προβληματιστούν μαθητές και εκπαιδευτικοί πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα και να αναζητηθούν λύσεις για το πως αυτά μπορούν να μειωθούν στο ελάχιστο ή και να αρθούν.
Μέσα από τα προγράμματα Erasmus+ που αφορούν στη σύμπραξη σχολείων οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ενδυναμώσουν τις επικοινωνιακές και γλωσσικές τους δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με την καθημερινότητα άλλων μαθητών της Ευρώπης αλλά και να τους φέρουν σε επαφή με τις ομορφιές του τόπου μας. Παράλληλα καλλιεργείται ο σεβασμός, η ανεκτικότητα, η αλληλεγγύη και ενισχύεται το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας στους μαθητές.
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Άδανα της Τουρκίας το διάστημα 9-15/12/2018. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συντονιστές του έργου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να θέσουν τις ορθές βάσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου.
«Το σχολείο μας πρώτο θα φιλοξενήσει τις αποστολές των σχολείων στις αρχές Μαρτίου όπου και θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες δραστηριότητες που αφορούν στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις των φύλων», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.




epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου