Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - Πλούσιο το πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου






Ανακοινώθηκε χθες το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών για το προσεχές διάστημα.


Σε αυτό περιλαμβάνονται σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις, όπως η συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και την Αλεξάνδρα Γκράβας, την συναυλία της ανερχόμενης ερμηνεύτριας Σαββέριας Μαργιολά, αλλά και τη σύμπραξη του Γιάννη Αναστασάκη και του Θοδωρή Ρέλλου, με τη Σαβίνα Γιαννάτου, όλες με ελεύθερη είσοδο.
Παράλληλα το Πνευματικό Κέντρο παρουσιάζει κορυφαίες θεατρικές παραστάσεις, όπως την παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκας Ράμε, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, τον Δον Κιχώτη, του Θερβάντες, με τον Άρη Σερβετάλη, αλλά και το ερμηνευτικό ρεσιτάλ του Λευτέρη Ελευθερίου στην παράσταση «Στα ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος»
Παράλληλα υπάρχουν και δυο σημαντικές προβολές: το ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, με τίτλο «Ο Δρόμος μας», και η ταινία του Κυριάκου Κατζουράκη USSAK.
Στο σημείωμά που συνοδεύει το πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2019, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών Κωνσταντίνος Γκόγκος αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Μαζί του φέρνει αναγεννημένες Ελπίδες, νέες προσδοκίες, αλλά και περισσότερη όρεξη για δημιουργία.
Μπορεί η αλλαγή ενός χρόνου να είναι στην ουσία μια επινοημένη συνθήκη, μια ανθρώπινη δημιουργία. Οι συμβολισμοί και οι νοηματοδοτήσεις όμως που επιλέγουμε να εναποθέσουμε σ αυτήν, είναι που την κάνουν σημαντική.
Ας διαλέξουμε λοιπόν να μπολιάσουμε το ξεκίνημα της νέας χρονιάς με τις έννοιες της αλληλεγγύης, της θετικότητας και της ευαισθησίας. Να δώσουμε δύναμη στην πορεία μας και νέα πνοή στα έργα μας. Αφήσαμε πίσω μας μια ακόμα περίοδο δημιουργίας και ανασυγκρότησης.
Παρά τα προβλήματα, παρά τις δυσκολίες, δείξαμε ότι μπορούμε να δώσουμε δύναμη και ελπίδα ο ένας στον άλλο. Δείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε άξιοι και δημιουργικοί. Να γίνουμε δημιουργικές μονάδες, ενός δυναμικού συνόλου.
Και αυτό μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά για το 2019. Το Πνευματικό Κέντρο συνεχίζει και το 2019 το παραγωγικό του έργο, με περισσότερη Ορμή, μεγαλύτερη Φαντασία και τον ίδιο στόχο: Πολιτισμός, για όλους. Παντού», καταλήγει ο κ. Γκόγκος.
Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, έχει ως εξής:
Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, 8:30 μ.μ.
Η ΘΕ.Σ.Π.Ι. (Θεατρική Συντροφιά Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), για πρώτη φορά, παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία της.
Μέσα από τα λόγια παλιών και νέων μελών γίνεται ένα θεατρικό ταξίδι το οποίο ξεκινά από το 1983 και φτάνει μέχρι και το σήμερα. Αυτό το ταξίδι είχε δυσκολίες, πολύτιμες εμπειρίες αλλά κι έναν κοινό σκοπό, το φοιτητικό ερασιτεχνικό θέατρο. Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής».
Σάββατο 12 Ιανουαρίου, 9 μ.μ.
Ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, με τίτλο «Ο Δρόμος μας». Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Είσοδος ελεύθερη.
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, 6 μ.μ.
Κλινικές Δοκιμές και Καινοτόμες θεραπείες. Προεδρείο: Άννα Mπατιστάτου, Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Βασίλης Τσίκαρης, Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου, Κατερίνα Αντωνίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Davide Mauri, Επίκουρος Καθηγητής Ογκολογίας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώτα Νάτση, Αντιπρ. του Συλλόγου «Είμαστε μαζί». Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής».
Είσοδος ελεύθερη.
Διοργάνωση: Σύλλογος Ασθενών με νεοπλασία, Φίλων και Οικογενειών «Είμαστε Μαζί!», Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Σάββατο 19 Ιανουαρίου, 8:30 μ.μ.
«Γκρεμό δεν έχουν τα πουλιά». Η Alexandra Gravas τραγουδάει Λουδοβίκο των Ανωγείων.
Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Είσοδος ελεύθερη.
Σάββατο 19 έως και Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, 9 μ.μ.
«Η Τρελοβγενιώ» της Ινές Κανιατί. Σκηνοθεσία: Βασίλης Κονταξής. Ερμηνεύουν: Κατερίνα Τσολίγκα, Θανάσης Σιαμαλέκας, Αλέξανδρος Ντάκης Γιώργος Καραγιάννης. Θεατρική προσαρμογή: Μαρία Τσιμά και Γιάννης Αναστασάκης. Γενική είσοδος: 8 ευρώ. Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής».
Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, 8:30 μ.μ.
Σαβέρια Μαργιολά. Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει την εξαιρετική ερμηνεύτρια Σαββέρια Μαργιολά, μαζί με την πενταμελή μπάντα της, σε ένα νέο πρόγραμμα με μεγάλη ένταση, συναίσθημα και αντιθέσεις που την κάνουν να ξεδιπλώνει το δυναμισμό και τη μοναδική της ενέργεια πάνω στη σκηνή. Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Είσοδος ελεύθερη.
Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, 9 μ.μ.
Στα ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα «ξένος», του Θανάση Σκρουμπέλου, με τον Λευτέρη Ελευθερίου. Σκηνοθεσία: Γιώργος Σουξές.
Μετά το περσινό Sold Out και τις διθυραμβικές κριτικές που απέσπασε, η παράσταση «Στα ξένα Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος» του Θανάση Σκρουμπέλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουξέ και τον Λευτέρη Ελευθερίου σε έναν ρόλο που αποτελεί σταθμό στην καριέρα του, συνεχίζεται την χειμερινή σεζόν 2018 -2019 στο «Θέατρο Χώρα», για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται και στα Ιωάννινα, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 12 ευρώ, ανεργοι, φοιτητές, ομαδικά: 10 ευρώ. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα. Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr.
Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, 8 μ.μ.
Προβολή ταινίας USSAK. Σκηνοθεσία: Κυριάκος Κατζουράκης. Πρωταγωνιστούν: Κάτια Γέρου, Γιάννης Τσορτέκης, Θεοδώρα Τζήμου, Νίκος Νίκας, Δημήτρης Πουλικάκος, Δημήτρης Πολύτιμος, Adrian Frieling, Θάνος Αλεξίου, Καμίλο Μπετανκόρ, Παύλος Ιορδανόπουλος και η μικρή Νέλλυ Θεοφιλοπούλου. Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής».
Είσοδος ελεύθερη.
Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, 9 μμ
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν. «Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε.
Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν παρουσιάζουν το εμβληματικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία», σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη.
Τιμή εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ μειωμένο. Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής».
Σάββατο 26 Ιανουαρίου, 8:30 μ.μ.
4η Πανελλήνια Συνάντηση Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας Ιωαννίνων. Μια διοργάνωση, που εξελίσσεται σε σημαντικό θεσμό, παρουσιάζεται για 4η χρονιά στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Είσοδος ελεύθερη. Διοργάνωση: Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, Δήμος Ζίτσας.
Κυριακή 27 Ιανουαρίου, 11 π.μ.
Η Γιορτή των Αριστούχων. Απονομή τιμητικής διάκρισης στους αριστούχους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ιωαννιτών. Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη 29 Ιανουαρίου, 8:30 μ.μ.
Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων Ολοκαυτώματος.
Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, 7:30 μ.μ.
Ευεργέτες του Δήμου Ιωαννιτών και παιδεία. Φίλιππας Γιώτης, Δημήτριος Κοτρώτσιος, Ιωάννης Σαντάς. Παρουσίαση: Γεωργία Γιώτη, εντεταλμένη σύμβουλος κληροδοτημάτων Δήμου Ιωαννιτών. Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής».
Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, 8 μ.μ.
Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Προσκυνητών Φίλων του Αγίου Όρους και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνουν εκδήλωση, όπου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου, «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009)». Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων. Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Είσοδος ελεύθερη
Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, 8:30 μ.μ.
Ποιητικά μελίσματα. Αφιέρωμα στους ποιητές Τάσο Λειβαδίτη - Μάνο Ελευθερίου.
Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Είσοδος ελεύθερη.
Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, 8:30 μ.μ.
Βιβλιοπαρουσίαση - Θοδωρής Δεύτος, «Το πέρασμα αντίκρυ». Εκδόσεις Κλειδάριθμος.
Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής».
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, 8 μ.μ.
«Βροντάκηδες & Γιαννιώτηδες». Μουσικοθεατρική παράσταση. Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσοχωρίου. Συμμετέχουν: 25 ηθοποιοί, 30 χορευτές, ζωντανή μουσική και το χορευτικό του Πατριωτικού Συνδέσμου Καλλαρυτών «Η Πινδος». Σκηνοθεσία και διασκευή σεναρίου: Άκης Τζελέτας. Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».
Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, 8 μ.μ.
Βιβλιοπαρουσίαση - «Λόγοι» για τις μετοικεσίες Ηπειρωτών στην περιοχή του βορείου Έβρου. Μια διεπιστημονική προσέγγιση του Σπυρίδωνα Ι. Ευσταθίου, Αξιωματικού Σ.Ξ
M.A History «Τοπική Ιστορία – Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις». Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής».
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου
«HORSELOVERFAT». Thodoris Rellos & Jannis Anastatakis. Debut Album. Special guest: Σαβίνα Γιαννάτου. Οι μουσικοί Θοδωρής Ρέλλος (βαρύτονο σαξόφωνο, φλάουτο, φωνή) και Γιάννης Αναστασάκης (ηλ. κιθάρα, κλ. κιθάρα, effects, live-sampling, analog synth bass) παρουσιάζουν την πρώτη τους κοινή δισκογραφική δουλειά με τίτλο «HORSELOVERFAT».
Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Είσοδος ελεύθερη.
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
22ος Μπιζάνιος Δρόμος. Εκκίνηση: Μπιζάνι, 11 π.μ. Τερματισμός: Πλατεία Πύρρου. Διοργάνωση: Διεύθυνση Νεολαίας και Άθλησης - Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.
Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 7:30 μ.μ.
Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων των Ιωαννίνων, η Χορωδία των Γιαννιωτισσών Κυριών «Η Αγία Μαρίνα», υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και της Ηπειρωτικής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, θα παρουσιάσει Παραδοσιακά Γιαννιώτικα Τραγούδια συνοδεία λαϊκών οργάνων. Προλογίζει η Μαίρη Κωστή. Παραδοσιακή Ζυγιά: Βασίλης Παπαγεωργίου. Διεύθυνση Χορωδίας: Γεωργία Καρβούνη. Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Είσοδος ελεύθερη.
Δευτέρα 18 έως και Κυριακή 24 Φεβρουαρίου
Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων - Έκθεση φωτογραφίας των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό φωτογραφίας του Γραφείου τουριστικής προβολής του Δήμου Ιωαννιτών με θέμα: «Νερό, δώρο της φύσης πηγή ζωής και πολιτισμού». Διοργάνωση: Γραφείο Τουριστικής Προβολής Δήμου Ιωαννιτών.
Ώρες λειτουργίας: 11 π.μ. – 1 μ.μ. & 6 – 9 μ.μ. Εκθεσιακός Χώρος Πνευματικού Κέντρου
Εγκαίνια : Δευτέρα 18-2-2019, 7 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, 7 μ.μ.
Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων - Εκδήλωση απόδοσης τιμής στη μνήμη των αγωνιστών για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».
Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, 7 μ.μ.
Τιμητική εκδήλωση για τα Ελευθέρια της πόλης των Ιωαννίνων. Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα γνωστοποιηθεί προσεχώς.
Σάββατο 23 - Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, 9 μ.μ.
Δον Κιχώτης, Βιβλίο 2ο, κεφ. 23ο βασισμένο στο έργο του Μιχαήλ Θερβάντες Δον Κιχώτης
Διάρκεια: 120 λεπτά. Σκηνοθεσία: Έφη Μπίρμπα. Ερμηνεύουν: Άρης Σερβετάλης, Αχιλλέας Χαρίσκος, Ιωάννα Τουμπακάρη, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Σοφία Γεωργοβασίλη, GemaGaliana, Κυριάκος Σάλης. Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας». Τιμές εισιτηρίων: Α’ Ζώνη: 23 ευρώ, Β’ Ζώνη: 20 ευρώ, Φοιτητικό 15 ευρώ. Σημείο προπώλησης: Ταμείο Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Η προπώληση ξεκινάει από 7 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου με την προνομιακή τιμή των 18 ευρώ με την αγορά εισιτηρίων της Β’ Ζώνης. Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».
Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, 8 μ.μ.
Βιβλιοπαρουσίαση. Τάσος Βασιλείου, Το γράμμα που δεν γράφτηκε. Εκδόσεις Εύμαρος
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας του βιβλίου Τάσος Βασιλείου και ο υπεύθυνος των εκδόσεων «Εύμαρος», Πέτρος Κακολύρης. Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος.
Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, 7:30 μ.μ.
Ευεργέτες του Δήμου Ιωαννιτών και πολιτισμός. Βασίλειος Πυρσινέλλας, Ελένη Αρσένη Γεροντικού. Παρουσίαση: Γεωργία Γιώτη, εντεταλμένη σύμβουλος κληροδοτημάτων Δήμου Ιωαννιτών. Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής».



anex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου