Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Γιάννενα: Το δικό τους αγώνα έδωσαν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ






Το δικό τους αγώνα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες δίνουν τις τελευταίες ημέρες τα πληρώματα του ΕΚΑΒ.



Η κίνηση στο δίκτυο εντός της πόλης ειδικά τις ώρες της έντονης χιονόπτωσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, ωστόσο με την βοήθεια της Αστυνομίας και το συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε σε όλα τα έκτακτα περιστατικά και στις διακομιδές.

Εκτός από τα περιστατικά που αποτελούν καθημερινότητα για το ΕΚΑΒ, τις ημέρες της κακοκαιρίας τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κλήθηκαν να εκτελέσουν διακομιδές ασθενών όπως νεφροπαθείς από χωριά εκτός του λεκανοπεδίου, που δεν είχαν άλλο τρόπο μεταφοράς στα νοσοκομεία για να κάνουν αιμοκάθαρση.
Επίσης χρειάστηκε να γίνουν διακομιδές ασθενών, που χρησιμοποιούν φιάλες οξυγόνου, καθώς υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή τους λόγω των παρατεταμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.
Οι διακομιδές αυτές σύμφωνα με τον διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Β. Παπαδιώτη εκτελέστηκαν σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, ενώ ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του αλλά και θερμές ευχαριστίες προς την πλειονότητα των οδηγών Ι.Χ που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων έδιναν προτεραιότητα στην κίνηση των ασθενοφόρων.
«Παρότι οι συνθήκες ήταν δύσκολες, το τελικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται θετικό αφού οι χρόνοι ανταπόκρισης σε ένα τέτοιο οδικό δίκτυο ήταν εξαιρετικά σύντομοι», τόνισε ο Β. Παπαδιώτης.



ele.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου