Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Νέα κωλοτούμπα Καμμένου μετά το «άδειασμα» από τους βουλευτές του - «Δεν τίθεται θέμα ψήφου εμπιστοσύνης»






Ο Πάνος Καμμένος διέκοψε νωρίτερα την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ. Οι βουλευτές του φαίνεται να τον «άδειασαν».



Με ένα twitter o Πάνος Καμμένος πέρασε το μήμυμα ότι «η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό»


Panos Kammenos@PanosKammenos

Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό
238
3:45 μ.μ. - 11 Ιαν 2019
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
424 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ως αποκυήματα φαντασίας μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τις περιγραφές για το τι συνέβη κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σημείωναν το απόγευμα της Παρασκευής κύκλοι του κόμματος.

Και καταλήγουν προσθέτοντας ότι η επαναλαμβανόμενη προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να πλήξουν τους ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν πετυχαίνει τον στόχο της, αλλά προκαλεί πλέον γέλια.


Κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε εξουσιοδότηση από την ΚΟ να αποσύρει τους υπουργούς αλλά δεν έγινε δεκτό. Χαρακτηριστικά, είπε «ζητώ εξουσιοδότηση να πάω στον Τσίπρα να του ζητήσω να αποσύρει τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και να μην τους ξανατοποθετήσει στις θέσεις τους».

Ωστόσο με την πρόταση του Πάνου Καμμένου συμφώνησαν μόνο οι δύο πιστοί του βουλευτές: Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και Κώστας Κατσίκης.

Οι υπόλοιποι βουλευτές Κώστας Ζουράρις, Βασίλης Κόκκαλης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, καθώς και ο παριστάμενος υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης, την αρνήθηκαν και είπαν χαρακτηριστικά προς τον κ.Καμμένο:

«Δεν μπορούμε να πάρουμε αυτή την απόφαση εφόσον απουσιάζουν η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκτός και αν έχουν διαγραφεί και δεν το γνωρίζουμε».

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποφάσισε να διακοπεί η συνεδρίαση της ΚΟ.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε πως: «Δεν τελώ υπό παραίτηση, δεν υπάρχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη δήλωση που να λέει ότι εγώ παραιτούμαι, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη βουλή των Σκοπίων».


dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου