Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΓΙΠ ΓΙΑ ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΒΟΜΒΕΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ….




O πρόεδρος της Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν περιέγραψε πως είπε στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Τσίπρα: Δείτε, ζητάτε από μας κάτι. Ζητάτε την θεολογική σχολή της Χάλκης. 



Να ανοίξουμε λοιπόν το τζαμί της Κατάκτησης (Φετχιγιέ). Ο Ερντογάν είπε πως το τζαμί στην Αθήνα δεν διαθέτει μιναρέ και ότι ο Τσίπρας του είπε πως αντιδρά σε αυτό η αντιπολίτευση.


Ο Γενικός Πρόεδρος του ΑΚΡ και πρόεδρος της Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας κατά την προεκλογική συγκέντρωση στην Αδριανούπολη είπε “Οι θρησκευτικές μειονότητες κατά τη δική μας περίοδο χρησιμοποίησαν ευρέως τα δικαιώματα τους. Εμείς είμαστε που επιστρέψαμε τα ακίνητά τους. Στην Δύση δεν έγιναν τα ίδια σε εμάς. Το αντίθετο, στα τζάμια μας μπαίνουν βόμβες και τα πυρπολούν. Τα ίδια συμβαίνουν στην Γερμανία και στην Δυτική Θράκη.
…….
Μας είπαν (οι Έλληνες) πως εγκαινιάζουν τζαμί. Γιατί όμως δεν έχει μιναρέ; Εκκλησία χωρίς καμπαναριό γίνεται ; Eμείς τους είπαμε αν θες να κάνεις καμπαναριό ελα κάνε. Στα δικά μας τα τζάμια όμως ποιο είναι το αναπόσπαστο ; Οι μιναρέδες που υψώνονται προς τον ουρανό. Μου είπε πως “Με κατηγορεί η αντιπολίτευση” . Μα εμείς είμαστε πολιτικοί, πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Ας μας κατηγορήσουν όσο θέλουν. Στην Δυτική Θράκη δεν ανέχεστε ούτε καν το όνομα Τούρκος, Τούρκος Τούρκος…
Εμείς όμως δεν έχουμε τέτοιο ντέρτι όσο θέλεις χρησιμοποίησε όπου θέλεις το όνομα Ρωμιός.
Haber.sol.tr. 16/2/2019




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου