Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Τρικυμία στο Πεντάγωνο - Στείλαμε ρωσικούς πυραύλους στην Ουκρανία για να… χτυπήσουν Ρώσους


Δημος Βερυκιος

Μυστήριο με τα είκοσι ρωσικά αντιαρματικά και τους αμερικανικούς πυραύλους Στρίνγκερ που κυκλοφορεί η φήμη ότι έστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία!

Η αντιπολίτευση ζητάει...διευκρινίσεις. Εκνευρισμός στο Γενικό Επιτελείο καθώς ευρύτατα κυκλοφορεί η φήμη ότι φορτώθηκαν είκοσι αντιαρματικά ρωσικής προέλευσης και αμερικανικά βλήματα Στρίνγκερ στο δεύτερο C-130 και «πέταξαν» για την Πολωνία με τελικό προορισμό το Ουκρανικό μέτωπο.

Η φήμη κυκλοφορούσε έντονα χθες βράδυ στο Πεντάγωνο, ενώ είχε ήδη φτάσει στα αυτιά των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ που αναζητούσαν μέσα στην νύχτα να πληροφορηθούν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Πάντως βάσει των διεθνών κανονισμών μια χώρα - όπως η Ελλάδα που το οπλοστάσιο της είναι σχεδόν όλο εισαγόμενο δε μπορεί να δώσει σε τρίτη χώρα εξοπλισμό εάν δεν έχει προηγουμένως συνεννοηθεί με την κατασκευάστρια χώρα η οποία θα πρέπει να δώσει το «πράσινο Φώς». Επομένως ΕΑΝ για παράδειγμα έχουν αποστείλει στην Ουκρανία αντιαρματικά βλήματα KORNET ρωσικής προέλευσης , η Ελλάδα όχι μόνο θα βρει τον …διάολο της από την Ρωσία αλλά και συμβατικά θα κληθεί να πληρώσει υπέρογκη αποζημίωση !

Επίσης «εθνικά επιζήμιο» κρίνεται από τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων εάν (κατά λάθος;) εστάλη στην Ουκρανία φορητός οπλισμός αμερικανικής προέλευσης απολύτως αναγκαίος για τις ειδικές δυνάμεις και την άμυνα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα αναφέρονται στα αυτοκατευθυνόμενα Α/Α φορητά συστήματα Στίνγκερ μίας χρήσεως αμερικάνικης κατασκευής. Το Ελληνικό Πυροβολικό άρχισε να προμηθεύεται από το 1990 τους Στρίνγκερ. Είναι βλήματα 12 κιλών, διαμετρήματος 0.07 με βεληνεκές 5.500 μ.

Έχει χρόνο αντίδρασης 3,4 δευτερόλεπτα και πιθανότητα προσβολής 95%. Χρησιμοποιείται για την καταστροφή εχθρικών Α/Φ και Ε/Π που ίπταται σε χαμηλά ύψη.

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου