Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

«Άκαρπες» οι συζητήσεις Λαβρόφ – Κουλέμπα: Καμία δέσμευση από Ρωσία για κατάπαυση του πυρός




Από τις δηλώσεις των δύο ΥΠΕΞ διαπιστώθηκε πως το χάσμα ανάμεσα στις δύο χώρες είναι αγεφύρωτο, με τον πόλεμο να μαίνεται για 15η μέρα.

Όχι από Ρωσία σε κατάπαυση του πυρός

Ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας ..Ντμίτρο Κουλέμπα έκανε σαφές ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη πρόοδος, αφού η στάση της Ρωσίας παραμένει αδιάλλακτη.
«Ήρθα για να συμφωνήσουμε για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Μαριούπολη», είπε ο Ουκρανός, τονίζοντας ότι στην πόλη η κατάσταση είναι απελπιστική. «Δυστυχώς ο Λαβρόφ δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ανέφερε τα θέματα που έθεσε στο «τραπέζι» των συνομιλιών. «Θέσαμε το θέμα μιας 24ωρης κατάπαυσης πυρός για να λυθούν κάποια ανθρωπιστικά ζητήματα αλλά ούτε σε αυτό συμφωνήσαμε. Μάλλον πρέπει να αποφασίσουν άλλοι στη Ρωσία», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε τις κατηγορίες της Μόσχας πως οι «εθνικιστές στην Ουκρανία χρησιμοποιούν αμάχους ως ασπίδες» και ότι η Μόσχα αναμένει μια σοβαρή συζήτηση που δεν θα περιορίζεται στα τυπικά και πως θα κάνει τα πάντα για την επιλυθεί ολοκληρωμένα η ουκρανική κρίση.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο Λαβρόφ τόνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της Ρωσίας να επιτεθεί σε άλλη χώρα.

Και οι δύο συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου