Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Fake ο «Ρώσος αιχμάλωτος» που έκανε τον γύρο του κόσμου - Είναι Ουκρανός στρατιώτης




Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εξελιχτεί σε έναν πόλεμο που πια δεν ξέρεις τι να πιστέψεις και τι όχι. Ενίοτε, όπως και στο προκείμενο, ούτε τα μάτια και τ’ αφτιά σου. Η προπαγάνδα οργιάζει...

Ο Αστάχοφ Ντμίτρι Μιχαϊλοβιτς λοιπόν,όπως συστήθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη μέσω συνέντευξης Τύπου που έστησε η κυβέρνηση Ζενένσκι, ούτε Ρώσος αιχμάλωτος είναι, ούτε συνελήφθη μαζί με άλλους δύο Ρώσους στρατιώτες την περασμένη εβδομάδα από Ουκρανούς στρατιώτες.

Τι ισχυρίστηκε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου; Αρχικά ξεκαθάρισε ότι σε αυτήν τη συνέντευξη μιλούσε ελεύθερα, πως οι Ουκρανοί δεν του άσκησαν ουδεμία πίεση για να μιλήσει δημόσια, ότι το έκανε εθελοντικά.

Κατόπιν, εξιστόρησε πώς άρχισε να αμφισβητεί τις εντολές που του είχαν δοθεί για να μπει στην Ουκρανία όταν είδε τους Ουκρανούς πυγμάχους Ολεκσάντρ Ούσικ και Βασίλ Λοματσένκο να παίρνουν τα όπλα για να υπερασπιστούν τη χώρα τους.

«Πάντα μου άρεσε να τους βλέπω να πυγμαχούν, είναι οι αγαπημένοι μου πυγμάχοι, όταν τους είδα να παίρνουν τα όπλα και να λένε ότι αναγκάστηκαν να το κάνουν, τότε ντρεπόμουν που ήρθα στην Ουκρανία», εξήγησε ο Μιχαϊλοβιτς.

«Δεν μπορώ να βρω λόγια για να ζητήσω συγγνώμη από τον ουκρανικό λαό. Καταλαβαίνω ότι η Ρωσία δεν θα συγχωρηθεί ποτέ. Ζητώ από την Ουκρανία να αφήσει τους Ρώσους στρατιώτες να ζήσουν. Πολλοί από αυτούς ντρέπονται. Δεν θέλουν πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά, ξεδιπλώνοντας το αφήγημά του.

Επιπλέον, διηγήθηκε πώς όταν τους δόθηκε εντολή να εισέλθουν στην Ουκρανία, τους είπαν ότι η χώρα «κυριαρχείται από ένα φασιστικό καθεστώς, ότι οι εθνικιστές και οι Ναζί είχαν πάρει την εξουσία και ότι πρέπει να πάμε να βοηθήσουμε τον λαό της Ουκρανίας να ανακάμψει». Κάτι που τελικά, όπως υποστήριξε ότι διαπίστωσε -και- ο ίδιος, δεν ίσχυε.



Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον αποθέωσαν.



Μόνο που ο Αστάχοφ Ντμίτρι Μιχαϊλοβιτς δεν είναι Ρώσος αιχμάλωτος, παρά Ουκρανός στρατιώτης, όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα που ακολουθεί.

Ο ίδιος εμφανίζεται σε προγενέστερη -δύο ημέρες- της έναρξης του πολέμου φωτογραφία με ευδιάκριτα τα στρατιωτικά διακριτικά του ουκρανικού στρατού.


https://www.ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου