Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

“Πάτησαν το κουμπί” για την αρχή του τέλους Μητσοτάκη, τα δύο από τα τρία βαρύγδουπα ονόματα που τον στήριξαν!



Οριστική απόφαση να τελειώνουν με το “ανέκδοτο” όπως χαρακτηριστικά αποκαλούσε ο πιο … “βαρύς” από τους δύο πολύ ισχυρούς παράγοντες που συναντήθηκαν αθόρυβα μέσα στην εβδομάδα και μάλιστα ημέρα που ο Πρωθυπουργός δεν ήταν στο Μαξίμου. Τα δύο πολύ ισχυρά πρόσωπα που στήριξαν απόλυτα την άνοδο στην εξουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, συμφώνησαν οτι η παραμονή αυτής της κυβέρνησης στα πράγματα είναι πλέον ιδιαιτερα επιβλαβής όχι μόνο για την κοινωνία – “την έχουν ρημάξει…” είπε ο ένας από τους δύο – αλλά και για τους επιχειρηματικούς Ομίλους καθώς καταλογίζουν στον Πρωθυπουργό ότι “απέτυχε να φέρει έστω και ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης γιατί ήθελε να τα μοιράσει το Μαξίμου”! Μάλιστα του καταλόγισαν και την “γκάφα” με τα κοδύλια του ΕΣΠΑ που τα συνέδεσε με το Ταμείο με αποτέλεσμα να αποτελούν τμήμα του και τώρα να έχουν παγώσει όλα! Το πιο “βαρύ” μάλιστα από τα δύο ονόματα επαναλάμβανε χαρακτηριστικά στη συνάντηση ότι “αυτός ενδιαφέρεται μόνον για την εξουσία και όχι να έρθουν λεφτα και δουλειές”!

Το ενδιαφέρον βέβαια, είναι ότι στη συνέχεια συζήτησαν σενάρια τόσο για να “τελειώσει το ανέκδοτο” όπως είπαν, αλλά χωρίς “ζημιά”, όπου “ζημιά” εννοούσαν προοδευτική κυβέρνηση μετά από εκλογές, με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα! Εκεί άρχισαν να πέφτουν στο τραπέζι σενάρια με ονόματα, κυρίως τεχνοκρατών αλλά και ένα – δύο παροπλισμένων πολιτικών, ο ένας από την δεξιά, ο άλλος από τον λεγόμενο προοδευτικό χώρο. “Λευκός καπνός” δεν βγήκε από τη συνάντηση και υπήρξε συμφωνία για ανανέωση του ραντεβού την επόμενη εβδομάδα. Σε εκείνο πάντως που συμφώνησαν είναι στον “κρίσιμο” ρόλο που θα παίξει το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ το βράδυ των εκλογών και στο … πρέσινγκ στον πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη να υιοθετήσει τις ανησυχίες τους ώστε να κινήσει την εξέλιξη των γεγονοτων προς την κατεύθυνση που “βλέπουν” οι ίδιοι ως προτιμότερη!
ΥΓ: Ο τρίτος σημαντικός παράγοντας της “παρέας” που στήριξε την άνοδο στην εξουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, απουσίαζε. Δεν γνωρίζουμε αν θα είναι στην επόμενη συνάντηση.
https://thefaq.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου