Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΝΤΟΥΡΑΧΑΝΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 36 ΧΡΟΝΙΑ


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΝΤΟΥΡΑΧΑΝΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 36 ΧΡΟΝΙΑ



16 Αυγούστου 2014. Μια σημαντική ημέρα για τη Μονή Ντουραχάνης και τον ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους, για το τεράστιο φιλανθρωπικό έργο του, παπα Θανάση.
Μετά απο περισσότερα απο 36 χρόνια, ο νέος Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, έσπασε το "εμπάργκο" που είχε κηρύξει η Μητρόπολη Ιωαννίνων . Για πρώτη φορά λοιπόν, ο Μητροπολίτης Μάξιμος, λειτούργησε στην Ιερά Μονή της Γεννήσεως της Θεοτόκου Ντουραχάνης, μια κίνηση που σχολιάστηκε από τους πάντες θετικά.

Ο κ. Μάξιμος, έγινε δεκτός θερμά απο πολλούς συμπολίτες που είχαν πληροφορηθεί αυτή την επίσκεψη, ενώ με συγκίνηση σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω του ορθοπεδικού του προβλήματος, τον υποδέχθηκε ο παπα-Θανάσης, που χαρισε στον Μητροπολίτη, μια Εικόνα της Παναγίας..


Ο κ. Μάξιμος, προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στο μοναστήρι που παρακολούθησε μεγάλος αριθμός πιστών.
Ο Μητροπολίτης Μάξιμος, είχε πληροφορηθεί το σημαντικό και θεάρεστο έργο του παπα-Θανάση, καθώς και το μικρόψυχο εμπάργκο που του είχε κηρύξει όλα αυτά τα χρόνια, ο τότε Μητροπολίτης Θεόκλητος.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Μάξιμος επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονής, στις εγκαταστάσεις του οικοτροφείου, του δημοτικού σχολείου και Γυμνασίου και του λαογραφικού μουσείο τα οποία δημιούργησε ο παπα Αθανάσιος, με την απλόχερη βοήθεια των πιστών, που πάντα ήταν δίπλα του, εκτιμώντας την πολύπλευρη συμπαράστασή του στους συνανθρώπους που είχαν ανάγκη και κυρίως τα παιδιά.


Η επίσκεψη του κ. Μάξιμου στη Μονή Ντουραχάνης,ήταν και μια ικανοποίηση όλων των Γιαννιωτών, που ποτέ δεν αποδέχτηκαν την λανθασμένη τακτική της Μητρόπολης Ιωαννίνων απέναντί του. Ο νέος Μητροπολίτη, απέδειξε με αυτή την σημαντική του κίνηση, οτι φέρνει στην Μητρόπολη, σημαντικές αλλαγές, που οπωσδήποτε οδηγούν προς την σωστή κατεύθυνση. Είμαστε σίγουροι, οτι θα συνεχίσει στην τακτική που σωστά σχεδίασε...
Γ.Κ

http://allnews-epirus.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου