Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

40 σκύλοι νεκροί από φόλες σε Σαμαρίνα και Φούρκα


40 σκύλοι νεκροί από φόλες σε Σαμαρίνα και Φούρκα


Σοκαρισμένη είναι η μικρή κοινωνία της Φούρκας στην Κόνιτσα, αλλά και της γειτονικής Σαμαρίνας, από τη μαζική δηλητηρίαση σκυλιών, από φόλες που έριξαν άγνωστοι κατά μήκος του δρόμου που συνδέει τα δύο χωριά, μέχρι και στις πλατείες τους.

Tο αποτέλεσμα είναι σοκαριστικό, καθώς μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν καταμετρηθεί περίπου 30 δηλητηριασμένα σκυλιά στη Σαμαρίνα και άλλα επτά στη Φούρκα. Οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες των σκύλων είναι ανάστατοι, όπως είναι φυσικό και πρόκειται να ζητήσουν τη βοήθεια των αστυνομικών αρχών, υποβάλλοντας σε πρώτη φάση μήνυση κατ’ αγνώστων. Επί της ουσίας όμως δεν αλλάζει κάτι σε μία απαράδεκτη και εγκληματική ενέργεια από ασυνείδητους που έβαλαν στο στόχαστρό τους κυνηγετικά σκυλιά και τσομπανόσκυλα, προκαλώντας εκτός από συναισθηματική και οικονομική ζημία στους ιδιοκτήτες τους.

«Είναι εγκληματίες αυτοί που το έκαναν και άνανδροι. Εάν το κάνουν αυτό στα ζώα, μπορούν να κάνουν χειρότερα σε άνθρωπο. Κάποιοι θα πουν και πάλι ότι είναι οικολόγοι, που έβαλαν στο μάτι τα κυνηγόσκυλα. Και αυτό να ισχύει, που δεν το πιστεύω, ποιος ο λόγος να την πληρώσει ο κτηνοτρόφος που έχασε τα σκυλιά, που φυλούσαν το κοπάδι του; Κάνουμε έκκληση σε όποιον τυχόν γνωρίζει κάτι να μας ενημερώσει ή να ενημερώσει τις αρχές», τόνισε ο Ευάγγελος Κίτσης, κάτοικος της Φούρκας και ιδιοκτήτης δύο σκύλων, που επίσης δηλητηριάστηκαν.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ από την Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου