Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Μαλλιά - κουβάρια στη Θεσπρωτία με πρωταγωνιστές Γιόγιακα - Δήμα


Μαλλιά - κουβάρια στη Θεσπρωτία με πρωταγωνιστές Γιόγιακα - Δήμα
Γράφει ο Κώστας Καλτσής

Η αντιπαράθεση του τέως Νομάρχη Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα και του τέως αντινομάρχη και συνεργάτη του κ. Θωμά Δήμα περνά σε δεύτερη φάση. Όπως είναι γνωστό ο κ. Γιόγιακας αθωώθηκε από το εφετείο Κέρκυρας για παθητική δωροληψία αλλά και ο αντίδικός του κ. Δήμας για δωροδοκία.

Τώρα ο τελευταίος στα μέσα Σεπτεμβρίου θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για παράνομη

βιντεοσκόπηση συνάντησης και συνομιλίας του τέως Νομάρχη, η οποία σύμφωνα με τον κ. Δήμα καταγράφηκε η δωροδοκία του κ. Γιόγιακα για να υπογράψει υποτίθεται άδεια περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία μονάδας επεξεργασίας πετρελαιοειδών.

Πέραν αυτής της δίκης εκκρεμεί και η συζήτησης αγωγής του κ. Γιόγιακα κατά του κ. Δήμα και τούμπαλιν και αν δεν βρεθεί συμβιβαστική λύση η σύγκρουση προβλέπεται σφοδρή με εμπλοκή και άλλων τοπικών πολιτικών και μη παραγόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της δίκης στο εφετείο Κέρκυρας απορρίφθηκε το αίτημα της πλευράς του κ. Δήμα να δεχτεί το δικαστήριο το επίμαχο βίντεο, το οποίο πρωτοδίκως είχε εξεταστεί ως στοιχείο της δικογραφίας.

Εν τω μεταξύ στη Θεσπρωτία πολλές συζητήσεις γίνονται σχετικώς με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού που είχε εγκρίνει η τότε διορισμένη Περιφερειάρχης η κ. Δήμητρα Μπάστα - Γεωγακοπούλου.

Η υπόθεση αγγίζει τα όρια του σκανδάλου και οι γνωρίζοντες κάνουν λόγο για άλλου είδους "Βατοπέδι" με κάποιους από την μία μέρα στην άλλη να έχουν δει την περιουσία τους να αυξάνεται και να κοστολογείται σε εκατοντάδες εκατομμύρια με την ανοχή, όπως εκτιμάται, ισχυρών τοπικών παραγόντων, ενώ πολύς λόγος γίνεται για σκανδαλώδεις αναθέσεις έργων που χρίζουν διερεύνησης.

Μέσα σε αυτή την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρά φυσικό είναι και οι σχέσεις των κκ Καχριμάνη - Πιτούλη - Μπέζα να βρίσκονται στο χειρότερο σημείο χωρίς να συνδέονται οπωσδήποτε με όλα τα παραπάνω, δεδομένου ότι "παίζεται" το ποιος κάνει κουμάντο, ποιος είναι ο τοπάρχης και άλλα τέτοια.

http://www.stotapsi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου