Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Αναδεικνύεται ο πολιτισμός των Μαστοροχωρίων Κόνιτσας


Αναδεικνύεται ο πολιτισμός των Μαστοροχωρίων Κόνιτσας


• Τις εργασίες της ημερίδας που πραγματεύθηκε τον «Πολιτισμό στα Μαστοροχώρια Κόνιτσας» παρακολούθησε προχθές ο Σταύρος Καλογιάννης (φωτό). Στην ημερίδα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο Μουσείο Ηπειρωτών Μαστόρων που γίνεται στην Πυρσόγιαννη και στο Μουσείο Χιοναδιτών ζωγράφων και αγιογράφων στους Χιονάδες.
Στον χαιρετισμό του ο Γιαννιώτης βουλευτής αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορία και στον πολιτισμό των Μαστοροχωρίων, που αναδεικνύεται μέσα από τους μαστόρους της πέτρας που έχτισαν κτίρια και εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, τους σπουδαίους ζωγράφους και αγιογράφους, των οποίων σχέδια και ανθίβολα έχουν εκτεθεί σε αίθουσες μεγάλων μουσείων της χώρας μας και στο εξωτερικό. Δήλωσε επίσης ότι παραμένει συμπαραστάτης σε κάθε περαιτέρω ενέργεια της δημοτικής αρχής Κόνιτσας στην κατεύθυνση διάσωσης και ανάδειξης του πολιτισμού της περιοχής και θεσμοθέτησης του Γράμμου ως Εθνικό Πάρκο, θυμίζοντας ότι η σχετική μελέτη παραμένει από το 2009 στα συρτάρια του ΥΠΕΚΑ!

Ο άξονας Καλπάκι-Κόνιτσα
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Σταύρος Καλογιάννης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Παπασπύρου, δημοτικούς συμβούλους και Προέδρους πολλών Τοπικών Κοινοτήτων και συζήτησε μαζί τους θέματα της περιοχής, όπως η πορεία της μελέτης του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα, η ασφάλεια των κατοίκων στα απομακρυσμένα χωριά και οι δυνατότητες ενίσχυσης της κτηνοτροφίας.

http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου