Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

«Βροχή» τα απειλητικά ειδοποιητήρια Στο…σφυρί οι περιουσίες οφειλετών του ΟΑΕΕ!


«Βροχή» τα απειλητικά ειδοποιητήρια
Στο…σφυρί οι περιουσίες οφειλετών του ΟΑΕΕ!
 


ΚΩΝ. ΝΤΑΚΑΛΕΤΣΗΣ (νομ. Σύμβουλος ομάδας ασφαλισμένων): Προσοχή στους τραπεζικούς λογαριασμούς



• Στα… κάγκελα έχει βγάλει χιλιάδες μικρομεσαίους επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), το οποίο τις τελευταίες μέρες στέλνει σωρηδόν ειδοποιητήρια, απειλώντας τους με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, βάζοντας στο στόχαστρο κινητές και ακίνητες περιουσίες, μέχρι και τα ταξί των αυτοκινητιστών, ένας ακόμη κλάδος εργαζομένων που βρίσκεται σε αναβρασμό.
Ήδη και στα Γιάννενα είναι πολλοί οι επαγγελματίες που έχουν αποφασίσει να… καθίσουν στο σκαμνί τον ΟΑΕΕ, καταθέτοντας μαζικά προσφυγές, ζητώντας μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μείωση των «τοκογλυφικών» προσαυξήσεων και άλλα αιτήματα που έχουν να κάνουν με τον κλάδο υγείας.

Αλαλούμ…
Ο γνωστός Γιαννιώτης δικηγόρος κ. Κώστας Ντακαλέτσης, που έχει αναλάβει την νομική κάλυψη της νεοσυσταθείσας «Ομάδας Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ», με χθεσινές δηλώσεις του στον «Π.Λ.», κάνει λόγο για μια χαοτική κατάσταση στις τάξεις όλων των επαγγελματιών, οι οποίοι οδηγούνται σε αδιέξοδο, αδυνατώντας να αποπληρώσουν τις υπέρογκες οφειλές τους, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ΚΕΑΟ και ΟΑΕΕ δεν συμφωνούν ούτε καν μεταξύ τους.
Την ίδια ώρα ο ΟΑΕΕ και το ΚΕΑΟ κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την ζωή των επαγγελματιών, οι οποίοι όταν ζητούν αναλυτικές πληροφορίες για τις οφειλές τους, οι υπεύθυνοι μιλούν για... «λάθη» στο μηχανογραφικό σύστημα, αφήνοντας ουσιαστικά στο σκοτάδι τους οφειλέτες, οι οποίοι αναζητούν λύσεις στο πρόβλημά τους και δεν βρίσκουν από πουθενά υποστήριξη.
«Από τον Άνα στον Καϊάφα, μας στέλνουν οι υποτίθεται υπεύθυνοι, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καμία πληροφόρηση τι χρωστάμε, από πότε και για ποιον κλάδο», έλεγε στον «Π.Λ.» ένας από τους χιλιάδες επαγγελματίες που αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης και αναγκάστηκε να ακολουθήσει την νομική οδό.
Και είναι πράγματι παράλογο να μην αφαιρείται από τη συνολική τους οφειλή το ποσό που αντιστοιχεί στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των επαγγελματιών για όσο διάστημα ο ΟΑΕΕ δεν τους θεωρεί τα βιβλιάρια ασθενείας, όπως και το γεγονός πως παρά την οικονομική κρίση και τα καίρια σημάδια που έχει αφήσει αυτή στις επιχειρήσεις τους, δεν έχει δρομολογηθεί από πλευράς Πολιτείας ρύθμιση για τη μείωση των εισφορών, ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα.

Προσοχή στις παγίδες!
Πάντως, με δεδομένη την τωρινή κατάσταση που επικρατεί και το θολό τοπίο όσον αφορά τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ο κ. Ντακαλέτσης εφιστά την προσοχή προς όλους τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, για να γλιτώσουν τυχόν παγίδες, όπως:
* Να ελέγχουν συχνά τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, οι οποίοι μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο των κατασχέσεων και ξαφνικά να βρεθούν με μηδέν ευρώ! Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε λογαριασμούς που είναι συνδικαιούχοι.
* Ειδικά για όσους εμπόρους πληρώνονται μέσω πιστωτικών καρτών χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφού αυτές συνδέονται με έναν λογαριασμό του επαγγελματία. Έτσι, τα χρήματα που πληρώνει κάποιος καταναλωτής με πιστωτική κάρτα μπορεί να μην φθάσουν ποτά στα ταμεία του εμπόρου.

Κοινή ανακοίνωση
Στο μεταξύ, η ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας), η ΠΟΕΙΑΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ), το ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ Αττικής) και το ΠΣΧΕΜ (Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών) εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους την αντίθεσή τους «στα απειλητικά αυτά «ραβασάκια» προς τους επαγγελματίες που δοκιμάζονται από την ύφεση και τον οικονομικό στραγγαλισμό» και ζητούν την αναστολή της αποστολής τους.
Οι μικρομεσαίοι υπογραμμίζουν ότι με εκφοβισμούς και απειλές δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί η ρευστότητα του ταμείου των ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς είναι προφανές ότι όποιος από τους ασφαλισμένους μπορούσε μέχρι τώρα να ενταχθεί και να ανταποκριθεί στις υφιστάμενες ρυθμίσεις, το έχει ήδη κάνει.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες οι προαναφερόμενοι φορείς αποφάσισαν κοινή δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος και δηλώνουν ότι «μπαίνουν μπροστά σε έναν αγώνα αλλαγής πολιτικής που κύριο στόχο έχει να σωθούν τόσο η κοινωνία όσο και οι επαγγελματίες».
***
• Στα Γιάννενα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» θα συναντηθούν μεθαύριο Δευτέρα στις 11 το πρωί με το προεδρείο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ν. Ιωαννίνων, στα γραφεία του σωματείου, στο 4ο χιλ. Ιωαννίνων - Αθηνών, προκειμένου να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος
.



http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου