Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεργασία με Ιταλία για την πρόληψη των πυρκαγιών


ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ: Συνεργασία με Ιταλία για την πρόληψη των πυρκαγιών


Τις προσπάθειες ενίσχυσης της φύλαξης των δασών από πυρκαγιές συνδράμει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, η οποία μετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο πρόγραμμα VolNet, που αφορά την δημιουργία δικτύου εθελοντών και τη βελτίωση των δυνατοτήτων συμμετοχής των πολιτών και των ΟΤΑ στην πρόληψη των πυρκαγιών.
Μάλιστα, αυτή την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η πρώτη ημερίδα για το έργο (η δεύτερη θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου), στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Παπαλέξης, μιλώντας για το έργο, αλλά και την ημερίδα, υπογράμμισε πως στόχος, μεταξύ άλλων, είναι η ευαισθητοποίηση των υπευθύνων για τη χάραξη μιας ενιαίας πολιτικής σχετικά με τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των πυρκαγιών, η ενθάρρυνση των εθελοντών να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα προφύλαξης και η ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων κατάρτισης για τη διαχείριση των πυρκαγιών και η ενθάρρυνση της αυτοπροστασίας σε σχέση με τις πυρκαγιές στους τοπικούς πληθυσμούς.

Στη συνάντηση της Παρασκευής, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί ο συντονισμός Πολιτικής Προστασίας, Εθελοντικών Οργανώσεων και Δήμων, καθώς και οι συνεργασίες των ΟΤΑ των εθελοντικών οργανώσεων και των φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.
***
Στο έργο συμμετέχει και η Ένωση Νομαρχιών της Περιφέρειας Απουλίας και γίνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013. Περιοχές παρέμβασης της πράξης είναι οι Περιφερειακές Ενότητας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, καθώς και η Περιφέρεια της Απουλίας.

http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου