Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Με μεγάλη επιτυχία ο μαθητικός διαγωνισμός "Ελλήνων ...λόγος" στο Συρράκο


Με μεγάλη επιτυχία ο μαθητικός διαγωνισμός "Ελλήνων ...λόγος" στο Συρράκο



Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε ο γλωσσικός διαγωνισμός «Ελλήνων …λόγος» στο Συρράκο..

Ο πρωτοποριακός και πρωτότυπος αυτός γλωσσικός διαγωνισμός, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και πιλοτικά στο Συρράκο διοργανώθηκε απ’ τους Συνδέσμους Συρρακιωτών και υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Παιδικής Μέριμνας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.Στο κατάμεστο από μαθητές συνεδριακό κέντρο Συρράκου «Κώστας


Κρυστάλλης», ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 13 Αυγούστου το απόγευμα.
Πραγματοποιήθηκε δε σε δύο φάσεις για τις δύο μαθητικές βαθμίδες Γυμνασίου και Λυκείου. Οι μαθητές μέσα από μια τράπεζα 1000 λέξεων για κάθε μαθητική βαθμίδα (οι οποίες είχαν προεπιλεγεί από πολυάριθμη ομάδα φιλολόγων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και μέσα από ηλεκτρονική κλήρωση, κληθήκανε να δώσουν την εννοιολογική σημασία πέντε λέξεων και να σχηματίσουν και πρόταση με την λέξη αυτή, στην διάρκεια του ενός χρονομετρημένου λεπτού.
Διαγωνίστηκαν περίπου είκοσι μαθητές, ενώ με «κατανυκτική προσήλωση» παρακολούθησαν την διαδικασία, πλέον των πενήντα μαθητών.



Ανακηρύχτηκαν δύο νικητές από κάθε βαθμίδα και παρέλαβαν τα έπαθλά τους σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην κεντρική πλατεία του Συρράκου την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου.

Απ’ την επόμενη χρονιά ο διαγωνισμός «Ελλήνων …λόγος», θα

Ο πρώτος νικητής Γυμνασίου παραλαμβάνει την πλακέτα εξαπλωθεί σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, και οι δύο νικητές από κάθε μαθητική βαθμίδα κάθε τοπικού διαμερίσματος, θα διαγωνιστούν στην τελική διαδικασία και πάλι στο Συνεδριακό Κέντρο Συρράκου στις 13 Αυγούστου 2015. Πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί πέραν των δύο μαθητικών βαθμίδων και για φοιτητές.
Πεποίθηση των διοργανωτών, είναι ότι, ο πρωτοποριακός και πρωτότυπος για τα Ελληνικά δεδομένα διαγωνισμός, θα καταστεί θεσμός στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων και θα συμβάλει στην περαιτέρω εξύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού του επιπέδου, κάτι που αποτελεί επιτακτική ανάγκη τις δύσκολες εποχές που ζούμε. Γιατί ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και το Συρράκο πρωτοπορεί και πρωτοτυπεί…..

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτο....

Η ...εξεταστική επιτροπή


Η ...γραμματεία του διαγωνισμού με τους διαγωνιζόμενους


Οι μαθητές που κατέκλυσαν το συνεδριακό


Το καλοστημένο πρόγραμμα του "Ελλήνων ...λόγος" στον projector


Απ' τους νικητές που λαμβάνει την τιμητική πλακέτα του Δήμου

Sirrakiotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου