Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ποδήλατα στο βουνό


Ποδήλατα στο βουνό
Το Protect Aoos ΜΤΒ Ultra, ένας από τους καλύτερους αγώνες ορεινού ποδηλάτου συμβαίνει φέτος για δεύτερη φορά, στη Βωβούσα, στις 31 Αυγούστου. Πρόκειται για αγώνα μεγάλης απόστασης σε κυκλική, συνεχή διαδρομή, στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου, με αφετηρία και τερματισμό τη Βωβούσα.



Σκοπός, είναι η διατήρηση του περιβάλλοντος της περιοχής και η προαγωγή δραστηριοτήτων όπως ο αθλητισμός και συγκεκριμένα η ποδηλασία. «Η μετεξέλιξη της περιοχής, σε τόπο προετοιμασίας ποδηλατών βουνού, που θα ωφελήσει τους αθλητές, θα ευεργετήσει και θα αναβαθμίσει την τοπική κοινωνία» τονίζουν οι διοργανωτές. Η διαδρομή διέρχεται εντός των ορίων και ενίοτε και των οικισμών της Βωβούσας, της Λάιστας, του Ηλιοχωρίου, του Βρυσοχωρίου, του Γυφτόκαμπου, του Μακρίνου, του Καστανώνα, της Δόλιανης, του Γρεβενιτίου, του Φλαμπουραρίου και του Ελατοχωρίου. Βρίσκεται συνεχώς μέσα στο δάσος, (κυρίως μαύρης πεύκης, οξιάς, ελάτης), καλύπτει υψομετρική διαφορά περίπου 3.600m ανάβασης και είναι συνολικά 120 km. Πέρυσι, ο αγώνας φιλοξένησε μερικούς από τους πιο σημαντικούς ποδηλάτες της χώρας, αθλητές που έχουν συμμετάσχει σε εθνικές ομάδες και έχουν ρεκόρ ακατάρριπτα ακόμα, παγκόσμιους πρωταθλητές κ.α. Φέτος, οι πρώτες ενδείξεις μαρτυρούν ακόμα πιο συναρπαστικό αγώνα, με συμμετοχές που θα ανεβάσουν τον αγώνα σε επίπεδο δύσκολα… ξεπεράσιμο του χρόνου. Ο λόγος είναι ότι αναμένονται όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής ποδηλασίας και εικάζεται ότι φέτος πια, ο αγώνας, μόλις στη δεύτερη χρονιά του, θα ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα.

Τεχνικές λεπτομέρειες και συμμετοχές

Μέχρι στιγμής οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 100 στις κατηγορίες και οι δηλώσεις συνεχίζονται. Η διοργάνωση θα καλύπτεται από 5 γιατρούς, (2 στα ιατρεία και 3 στη διαδρομή) και από 2 συνεργεία τεχνικής υποστήριξης, (1 στην αφετηρία και 1 στη Δόλιανη, (71ο χιλιόμετρο). Υπολογίζεται να καλύπτονται από εθελοντές 10-12 σημεία ελέγχου και τροφοδοσίας με δυνατότητα παροχής και πρώτων βοηθειών. Σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει έλεγχος της κυκλοφορίας στους οδικούς άξονες της περιοχής σε συνεργασία με την τροχαία. O αγώνας και αυτή τη χρονιά θα είναι ανοιχτού, (open), χαρακτήρα αλλά σύμφωνα με τους κανόνες της Ελληνικής και διεθνούς Ομοσπονδίας. Περισσότερες λεπτομέρειες στο www.aoosmtbultra.gr Λήξη δηλώσεων συμμετοχής από 25/08/2014.

Φιλοξενία

Η Βωβούσα έχει δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 120 ατόμων σε ξενώνες, διαθέτει επίσης εξαίρετο χώρο για freecamp, δίπλα στον ποταμό Αώο. Δυνατότητα φιλοξενίας υπάρχει και σε όμορους οικισμούς. Σύντομα θα έχετε στη διάθεσή σας τιμές, με εκπτωτικές προσφορές για αθλητές και συνοδούς για τρεις τουλάχιστον διανυκτερεύσεις, (Παρασκευή 29/08, Σάββατο 30/08 και Κυριακή 31/08/2014), φωτογραφίες της περιοχής και της αγωνιστικής διαδρομής. Η διοργάνωση σε περιπτώσεις που θα κριθεί απαραίτητο, θα αναλάβει και τη μεταφορά των ποδηλάτων ή και αθλητών από γειτνιάζουσες περιοχές διαμονής. Το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, (30/08) οι διοργανωτές θα αναλαμβάνουν τη σίτιση των αθλητών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΤΙΚΟΣ

http://www.agon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου