Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ασύρματο internet και στα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων


Ασύρματο internet και στα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας

Δωρεάν πρόσβαση σε ασύρματο internet θα έχουν από τον Σεπτέμβριο και οι επιβάτες του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ να έρχεται να καλύψει μία απαίτηση του επιβατικού κοινού. Μέσω smartphones, tablet και laptop ο κάθε επιβάτης θα μπορεί να περιηγείται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, να ελέγχει την ηλεκτρονική του αλληλογραφία και να επισκέπτεται τα κοινωνικά δίκτυα, καθόλη τη διάρκεια που ταξιδεύει με τα λεωφορεία.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκα, κάνοντας λόγο για αξιοποίηση κονδυλίων από πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, που θα δώσει τη δυνατότητα τοποθέτησης συστημάτων GPS σε όλα τα λεωφορεία. Πέρα από το ασύρματο internet, θα δίνεται στην εταιρεία δυνατότητα καλύτερης διαχείρισης του στόλου, καθώς και εφαρμογών υπηρεσιών τηλεματικής, που θα απευθύνονται και στο επιβατικό κοινό ώστε να μπορεί να γνωρίζει τους χρόνους άφιξης των λεωφορείων με υψηλή ακρίβεια.
Η προσπάθεια για εκσυγχρονισμό και παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους επιβάτες είναι πρωταρχική προτεραιότητα για τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, που παράλληλα προσπαθεί να προσελκύσει επιβατικό κοινό με ελκυστικά πακέτα. Στο πλαίσιο αυτό έχει καθιερωθεί η κάρτα επιβάτη με την παροχή ενός δωρεάν εισιτηρίου για κάθε έξι ταξίδια που πραγματοποιούνται εντός τριμήνου, και η κάρτα πελάτη που δίνει μια γενναία έκπτωση σε όσους στέλνουν συχνά ασυνόδευτα δέματα με το ΚΤΕΛ. Επίσης, υπάρχει η έκπτωση 25% για τους δημοσίους υπαλλήλους που μετακινούνται εντός νομού και στους όμορους νομούς για τη δουλειά τους.
Αυξημένη η κίνηση τον Αύγουστο
Στο μεταξύ, αυξημένη ήταν η κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και κυρίως τον Αύγουστο, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στις μετακινήσεις των απόδημων Ηπειρωτών προς τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Κατά 20% ήταν αυξημένη η κίνηση στη γραμμή Αθήνα – Ιωάννινα με την ζήτηση να καλύπτεται με τουλάχιστον ένα επιπλέον δρομολόγιο σε καθημερινή βάση, ενώ αυξημένη κατά 10% ήταν και η κίνηση στα ενδονομαρχιακά δρομολόγια.
Πολύς κόσμος μετακινήθηκε και προς τους παραλιακούς προορισμούς της Ηπείρου. Γι’ αυτό το λόγο θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο τα δρομολόγια προς Σύβοτα, Πάργα και Nicopolis.


http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου