Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Ενδιαφέρον για... κίνηση με φυσικό αέριο


Ενδιαφέρον για... κίνηση με φυσικό αέριο

Αστικό ΚΤΕΛ και ταξί Ιωαννίνων


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Στέφανο Μουστακλή, είχε ο Σταύρος Καλογιάννης και συζήτησαν θέματα που αφορούν στο ΚΤΕΛ, ιδίως δε τη δυνατότητα κίνησης των αστικών λεωφορείων με φυσικό αέριο.

Ο Σταύρος Καλογιάννης ενημέρωσε τον κ. Μουστακλή για τις επαφές του στην Αθήνα με τη διοίκηση της ΔΕΠΑ, που αποτελούν συνέχεια της Ερώτησης που είχε καταθέσει προ διμήνου στη Βουλή, με θέμα τη σύνδεση της Ηπείρου με το δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) είχε απαντήσει στον Σταύρο Καλογιάννη ότι για την επέκταση του συστήματος φυσικού αερίου στη χώρα, βασική προϋπόθεση αποτελεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος από μεγάλους καταναλωτές. Για το θέμα αυτό ο Σταύρος Καλογιάννης είχε ενημερώσει και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Σύμφωνα με τη ΔΕΠΑ, υπάρχουν δύο εναλλακτικές δυνατότητες για την τροφοδοσία των οχημάτων με φυσικό αέριο:

 η τροφοδοσία με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), η οποία όμως σήμερα είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί, καθώς απαιτεί σημαντικές επενδύσεις κεφαλαίου, και

 η τροφοδοσία με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG).

Καθώς η ΔΕΠΑ διερευνά τις προϋποθέσεις για την τροφοδοσία με φυσικό αέριο ευρύτερων περιοχών της χώρας μας και θα εκπονήσει το επόμενο διάστημα μελέτη σκοπιμότητας για να καταγράψει το εμπορικό ενδιαφέρον και τους δυνητικούς μεγάλους πελάτες της, ο Σταύρος Καλογιάννης ζήτησε από τη Διοίκηση της ΔΕΠΑ να ληφθούν υπ' όψιν και να συνυπολογιστούν και τα δεδομένα του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων (ετήσιες καταναλώσεις, προοπτικές, κλπ).

Ήδη το Αστικό ΚΤΕΛ συγκεντρώνει τα σχετικά στοιχεία.

Αντίστοιχη πρόταση για συγκέντρωση των δικών του δεδομένων, προκειμένου να περιληφθούν στα στοιχεία της ΔΕΠΑ, έκανε ο Σταύρος Καλογιάννης προς το Σωματείο ιδιοκτητών ταξί Ιωαννίνων, σε συνεργασία που είχε με τον Πρόεδρό του κ. Μ. Ψήνα.

http://www.neoiagones.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου