Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Βόμβα με γενναίο κούρεμα στα δάνεια: Ποιοι κερδίζουν μέχρι και 95%

Ποιοι θα δουν κούρεμα δανείων μέχρι και 95%;

«Τελεσίγραφο» αναμένεται να αποστείλουν οι Τράπεζες σε κόκκινους δανειολήπτες που «αγνοούνται», προτείνοντάς τους γενναίο ψαλίδι στις οφειλές τους, το οποίο μπορεί να φτάνει και το 95%.

Οι δανειολήπτες θα έχουν τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους από δάνεια καταναλωτικής πίστης, καταβάλλοντας ένα πολύ μικρό ποσό, το οποίο μπορεί να φθάνει ακόμη και στο 5% των οφειλομένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», οι οφειλέτες στους οποίους θα απευθυνθούν τα πιστωτικά ιδρύματα, έχουν ελάχιστα ή μηδενικά εισοδήματα και κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά τους.

Η «κρούση» προς τους δανειολήπτες θα γίνει πριν το χρέος δοθεί σε funds ή γίνουν νομικές ενέργειες.

Με βάση το δημοσίευμα του «Βήματος», οι τράπεζες έχουν ήδη σχηματίσει προβλέψεις για το μεγαλύτερο μέρος αυτών των οφειλών που μπορεί να προσεγγίζουν ακόμη και το 100% επί των ανεξόφλητων υπολοίπων.

Το τίμημα που προσφέρουν τα funds στις τράπεζες για τα συγκεκριμένα δάνεια είναι εξαιρετικά χαμηλό, κινούμενο σε ποσοστά της τάξης του 5% ή και χαμηλότερα επί της ονομαστικής τους αξίας.

Αυτό σημαίνει πως ό,τι εισπράξουν στο εξής είναι καθαρό κέρδος ή στη χειρότερη δεν θα εγγράψουν επιπλέον ζημιές.fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου