Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ




Αποτέλεσμα εικόνας για π.α.μ.ε κκε

Δεν συμβιβαζόμαστε με την ανεργία και τα άγρια χαράτσια.

Να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας


Ο δίκαιος αγώνας για την μόνιμη και σταθερή δουλειά, η πάλη ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, συνεχίζεται. Απαντάμε με οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για επαναπροσλήψεις μετά τις απολύσεις. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, αρνούμαστε την δουλειά με ημερομηνία λήξης. Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε άγρια χαράτσια η εργατική τάξη και ο λαός από την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Να εκφραστεί πλατιά η ταξική αλληλεγγύη

Η κυβέρνηση με την βοήθεια των ΜΜΕ και των δημοτικών αρχών προσπαθεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό για να χτυπήσει τον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα όπως έκανε με τα αγροτικά μπλόκα, πριν με τους ναυτεργάτες, με τους εργαζόμενους στον τουρισμό, με κάθε λαϊκό αγώνα. Οι άθλιες συκοφαντικές πρακτικές από τα διάφορα προπαγανδιστικά επιτελεία δεν πρέπει να περάσουν. Χρειάζεται να υψωθεί τείχος αντίστασης, να εκφραστεί η πλατιά συμπαράσταση και αλληλεγγύη από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Μπίζνες στα σκουπίδια- απολύσεις και άγρια χαράτσια στο λαό

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με στόχο την τόνωση των κερδών του κεφαλαίου υλοποιεί τις κατευθύνσεις της Ευρωπαικής Ένωσης για επενδύσεις- μπίζνες στην διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτό σημαίνει φτηνό εργατικό δυναμικό, άγρια χαράτσια, με την επιβολή νέων τελών και φόρων που θα επιβαρύνουν τα εργατικά λαϊκά στρώματα, ζεστό χρήμα για τις ιδιωτικές εταιρίες που θα διαχειρίζονται τα απορρίμματα.

Περιφέρεια και δήμος απέναντι στους εργαζόμενους

Την υλοποίηση αυτής της εχθρικής για τα λαϊκά συμφέροντα πολιτικής αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν σε τοπικό επίπεδο δήμος και Περιφέρεια, πλειοψηφία και αντιπολίτευση. Οι αιρετοί τους «βγήκαν παγανιά» και διεκδικούν την επιτάχυνση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας. Προτείνουν να στηθούν απεργοσπαστικοί μηχανισμοί για να χτυπηθεί ο αγώνας των συμβασιούχων εργαζομένων που έχουν κατακλύσει συνολικά τις δομές των δήμων.

Άθλιες συνθήκες

Είναι όλοι αυτοί που δεν αναρωτήθηκαν ποτέ, για τη ζωή των εργατών που είναι κάθε μέρα «κρεμασμένοι» στο απορριμματοφόρο με κίνδυνο όχι απλά για την υγεία τους μακροπρόθεσμα αλλά και για τη ζωή τους κάθε μέρα. Που κάνουν ότι δεν γνωρίζουν για τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που έχουμε κάθε χρόνο στην καθαριότητα.

Αυτοί που δεν διαμαρτυρήθηκαν όταν άλλαξαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δεν διαμαρτυρήθηκαν για την κατάργηση των ΒΑΕ που θα αφήνουν τους εργάτες «κρεμασμένους» στα απορριμματοφόρα μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Είναι αυτοί που δεν αναρωτήθηκαν πότε αν οι εργάτες της καθαριότητας των 600 ευρώ τρέφονται σωστά, αν έχουν πρόσβαση σε φάρμακα οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, ποια είναι δηλαδή η υγεία των εργατών που απεργούν αυτές τις μέρες.

Είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας που έχουν σαν αποτέλεσμα ολόκληρες γειτονιές όπως για παράδειγμα τα Σεισμόπληκτα να καθαρίζονται από ένα μόνιμο υπάλληλο, ή ένας εργάτης καθαριότητας να μαζεύει 8 τόνους σκουπίδια σε ένα βράδυ.

Με αυτές τις συνθήκες δούλευαν μέχρι τώρα και οι συμβασιούχοι που απολύονται από την απόφαση της Κυβέρνησης και του ελεγκτικού συνεδρίου μαζί με τους εργαζόμενους στους Δήμους. Παρά τις αντίξοες συνθήκες προβάλουν το αίτημα για μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Αγωνίζονται, οργανώνουν την πάλη τους, περιφρουρούν τον αγώνα τους και μόλις πριν 2 μέρες αποφάσισαν να βγουν 2 απεργιακά απορριμματοφόρα σε ευαίσθητες γειτονιές της πόλης και ιδρύματα για να βοηθήσουν για ακόμα μια φορά την εργατική τάξη της πόλης.

Για τους δημοτικούς υπαλλήλους που ζουν καθημερινά τις ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες, είναι καθαρό ότι όσοι εθελοτυφλούν το κάνουν επειδή κουβαλούν ιδέες που μυρίζουν πιο άσχημα από όλα τα απορρίμματα των Ιωαννίνων. Ιδέες σαν αυτές που θέλουν τους φτωχούς να γίνονται φτωχότεροι και τους πλούσιους να γίνονται πλουσιότεροι. Αυτές που θεωρούν σύγχρονη και «αναπτυξιακή» τη δουλειά ήλιο με ήλιο χωρίς δικαιώματα, που επιφυλάσσουν καταστολή και συκοφαντίες ενάντια σε όποιον δεν αποδέχεται να ζήσει έτσι.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Όλοι τη Δευτέρα στη στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Όλοι την Πέμπτη 29 Ιουνίου στην απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου